Inici de les obres de recuperació de la Casa de l'Advocat de Riba-roja de Túria Inici de les obres de recuperació de la Casa de l'Advocat de Riba-roja de Túria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Inici de les obres de recuperació de la Casa de l'Advocat de Riba-roja de Túria


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha adjudicat les obres de recuperació i posada en valor de la Casa de l'Advocat, un projecte amb un cost de 433.736 euros, segons el Pla Conviure. Aquest edifici és considerat Bé Immoble de Rellevància Local. El pressupost inicial per al procés de licitació era de 461.471 euros, la qual cosa ha generat un estalvi de 27.400 euros per a les arques municipals.

La Casa de l'Advocat, situada al carrer Garelli i Pastor, és una construcció del final del segle XVIII i principi del segle XIX. Forma part del Pla Especial de Conservació i Preservació del casc antic, especialment de l'entorn del castell i el recinte emmurallat, destacant com un exemple de "casa de poble senyorial" de l'època.

La Junta de Govern Local va aprovar la proposta de la Mesa de Contractació, que va seleccionar l'empresa adjudicatària amb 92,43 punts i un pressupost de 433.736 euros en un procediment obert simplificat, complint amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de "Ciutats i Comunitats Sostenibles". Les obres tenen un termini d'execució de dotze mesos, sense possibilitat de pròrrogues, i inclouen l'adequació de la planta baixa, el pati exterior, la construcció de volums annexos i l'habilitació interior de la planta primera per a nous usos administratius.

A més, segons informació a què hem tingut accés, el contracte inclou la construcció de l'annex sud i l'annex de l'ala nord per a allotjar nous usos. Una part del contracte, 4.584 euros, es destinarà a compensar la petjada de carboni del municipi, finançant projectes locals.

El projecte convertirà la Casa de l'Advocat en la futura seu del Museu Visigot del Pla de Nadal, amb espais expositius i de recerca. També es crearà la 'Sala d'Investigació Històrica Comte de Revillagigedo' a l'última planta, que albergarà documents històrics cedits pel comte, digitalitzats des de 2018 per a consulta i estudi.

Segons la informació, la Mesa de Contractació, integrada per tècnics i funcionaris del consistori, va valorar les característiques i avantatges de l'oferta adjudicatària, com la reducció del preu del contracte de 381.380 a 358.460 euros, excloent impostos, i el compromís de compliment dels criteris quantitatius inclosos en el plec de condicions.

Entre aquests compromisos, destaca la reducció del termini d'execució de les obres en 8 setmanes, l'experiència específica acreditada del cap d'obra en el camp de la intervenció en el patrimoni artístic-arquitectònic i el compromís d'incorporar els elements d'equipament descrits en el plec com el conjunt d'aparells sanitaris i la griferia per a la dotació del bany i la il·luminació de la planta baixa, l'enllumenat d'emergència i exterior.

El projecte bàsic i d'execució convertirà la Casa de l'Advocat en la futura seu del Museu Visigot del Pla de Nadal, un espai expositiu per a la col·lecció arqueològica descoberta, així com un espai d'interpretació i d'estudi de la mateixa. Un altre objectiu del projecte és la recuperació de la configuració històrica de l'edifici, amb la comprensió dels diferents afegits construïts durant la vida de l'edifici.

El projecte inclou també la creació de la 'Sala d'Investigació Històrica Comte de Revillagigedo' a la part superior-àtic de l'edifici, on es conservaran documents cedits pel comte a la localitat. Aquests documents, que comprenen vuit segles d'història, es van digitalitzar el 2018 per a la seva posterior consulta i estudi, contribuint a comprendre i analitzar els orígens de Riba-roja de Túria.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat el caràcter innovador del projecte, amb l'objectiu de "configurar un espai acord a les necessitats que sorgixen a partir dels descobriments arqueològics en el Pla de Nadal i, al mateix temps, recuperar i adaptar un edifici antic i molt estimat com la Casa de l'Advocat, al qual li donem una funció essencial en la difusió i divulgació de la nostra cultura i el nostre patrimoni".

 

Casa de l'Advocat

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal