Festivals de Música Valencians dispensaran sensors per detectar drogues de submissió Festivals de Música Valencians dispensaran sensors per detectar drogues de submissió
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Festivals de Música Valencians dispensaran sensors per detectar drogues de submissió

EFE

.

Aquest mes d'agost, els festivals de música Medusa de Cullera, Mediterranean de Gandia i Rototom de Benicàssim oferiran de manera gratuïta als joves un sensor químic per detectar drogues de submissió, segons hem pogut conèixer. Aquest dispositiu ha estat desenvolupat per la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV) i es proporcionarà a tots els assistents als festivals com una eina més en la lluita contra la violència sexual.

La Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat participarà en aquests festivals, que se celebren durant el mes d'agost, mitjançant les instal·lacions de Punt Violeta. L'objectiu és garantir espais lliures de comportaments i agressions sexistes.

Ubicació dels Punts Violeta

El Punt Violeta estarà ubicat en el Medusa Sunbeach Festival de Cullera des del 7 fins a l'11 d'agost. Així mateix, està prevista la instal·lació d'un Punt Violeta durant la celebració del Festival Mediterranean de Gandia, que tindrà lloc entre el 14 i el 17 d'agost, i en el festival Rototom Sunsplash de Benicàssim, els dies 16 i 17 d'agost.

Els Punts Violeta estan atesos per personal especialitzat amb l'assessorament i el suport dels Centres Dona 24h de la Generalitat, on s'informa, es prevé i s'atén possibles agressions sexuals, a més de difondre valors com els drets de la dona. L'objectiu és que els festivals siguen zones d'oci per gaudir-los en llibertat i total seguretat.

Mesures Contra les Agressions Sexuals

Aquestes iniciatives formen part de la campanya emprenada des de la Conselleria d'Igualtat per prevenir i combatre delictes sexuals, que inclou mesures com el 'Protocol d'actuació contra les Violències Sexuals en espais d'oci de la Comunitat Valenciana' o el telèfon d'atenció 900 22 00 22, posat en marxa al març.

A més, s'ha posat a disposició dels ajuntaments els Punts Violeta d'ajuda i atenció a les víctimes, presents actualment en més de 80 municipis, i que la Generalitat ha ofert per primera vegada a tots els consistoris.

La Vicepresidència té previst posar en marxa, abans que finalitze l'any, tres nous Centres d'Atenció Integral 24 hores per a Víctimes d'Agressió Sexual a Alacant, Castelló de la Plana i València. L'objectiu és reforçar la lluita contra aquests delictes i aconseguir una Comunitat Valenciana lliure d'agressions, on les persones joves gaudisquen de les seues festes sense perill.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal