Família abandona Immoble Ocupat a Sant Antoni de Benaixeve després d'un Acord Judicial Família abandona Immoble Ocupat a Sant Antoni de Benaixeve després d'un Acord Judicial
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Família abandona Immoble Ocupat a Sant Antoni de Benaixeve després d'un Acord Judicial

Una Família Abandona "Voluntàriament" un Immoble Ocupat a Sant Antoni de Benaixeve Després d'un Acord Judicial

 Una família integrada per un pare, una mare embarassada i tres fills ha abandonat de manera voluntària l'immoble que ocupaven a la urbanització de Sant Vicent de Sant Antoni de Benaixeve, propietat de la Sareb, després d'assolir un pacte judicial que ha permés tancar la situació després dels incidents dels darrers dies. Aquest desenllaç posa fi a uns dies de tensió a la zona, on els residents estaven preocupats per l'impacte de l'ocupació en la convivència veïnal i se manifestaven continuament.

Els esdeveniments es remunten al 15 d'agost, quan la família va accedir a l'adosat canviant les claus i desactivant els sistemes de seguretat de la vivenda, que portava diversos anys deshabitada. La resposta dels veïns va ser immediata, organitzant manifestacions diàries davant de la casa per exigir una solució ràpida al problema.

Durant aquests dies, l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve , segons informen, va fer un  un treball constant per facilitar la resolució del conflicte, cooperant amb la comunitat veïnal, les forces de seguretat i la Sareb. El pacte judicial es va tancar finalment la matinada del 20 d'agost, encara que la família va optar per abandonar l'immoble de forma "voluntària", el día 19.

Segons la informació veïnal publicada en entrevistes en Televisió, el pacte judicial comportava la possibilitat que pogueren tornar fins a les 14 hores a arreplegar les seues coses. La Sareb ha optat per reparar immediatament les portes i les alarmes necessàries

Segons hem pogut conéixer en Crònica i ha publicat també el Levante-EMV, el pacte es va establer o va quedar quasi terminat el dia 19, quan la família va abandonar l'immoble  sota el pretext d'una urgència mèdica per a la mare embarassada. L'acord es va formalitzar en el jutjat hui mateix. No obstant això, encara queden dubtes sobre la claredat de l'acord i les circumstàncies que envolten aquest cas, especialment perquè els veïns han estat manifestant-se diàriament i s'han produït enfrontaments, segons hem vist en les xarxes socials i segons indiquen hi-hà altres denuncies pendents. A més segons l'acord, si no tornaven, la SAREB deixaria l'acusació d'usurpació d'habitatge.

Quan la mare embarassada va requerir atenció mèdica urgent, diuen altres fonts que  va ser traslladada a l'Hospital La Fe de València, i sembla que la família va decidir no tornar a l'immoble. Per la seua part, la Policia Local va incrementar la vigilància en la zona per garantir que no es produïren incidents similars.

L'alcaldessa de Sant Antoni de Benaixeve, Eva  Tejedor Marí, ha destacat la col·laboració dels veïns i el treball de les forces de seguretat en la resolució del conflicte. Ha subratllat la importància d'haver arribat a un acord ràpid i pacífic, gràcies al pacte judicial, i ha fet una crida a les entitats bancàries per a que reforcen la seguretat en els seus immobles, amb l'objectiu de previndre futurs casos d'ocupació.

La noticia ha estat redactada segons diferents fonts, fonamentalment les declaracions en televisió dels propis veïns i la informació aportada en NdP pel propi Ajuntament.


pantalla de l'entrevista emesa per TVE hui
  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal