El PSPV exigeix al Consell més ajudes per a garantir la continuïtat del programa de l'Imserso a la Comunitat Valenciana. El PSPV exigeix al Consell més ajudes per a garantir la continuïtat del programa de l'Imserso a la Comunitat Valenciana.
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV exigeix al Consell més ajudes per a garantir la continuïtat del programa de l'Imserso a la Comunitat Valenciana.


El PSPV exige al Consell que augmente les ajudes per a complementar el programa de l'Imserso i garantir-ne la viabilitat

El portaveu de Turisme del PSPV a les Corts Valencianes, Mario Villar, ha sol·licitat al Consell, presidit per Carlos Mazón, que "complemente" amb ajudes el programa de l'Imserso per "garantir la seua viabilitat" a la Comunitat Valenciana. Aquesta petició arriba després de la "negativa" del Govern de Mazón a "dotar de fons la indústria hotelera", una decisió que, segons Villar, impedirà que milers de valencians i valencianes puguen gaudir d'aquest servei públic de caràcter social.

En un comunicat, Villar ha recordat que en 2022 el Govern de Ximo Puig va impulsar una línia d'ajudes de cinc milions d'euros per als hotels adherits al programa de l'Imserso, amb l'objectiu de "suplementar" els fons que aquest programa proporcionava a aquests establiments. Villar ha denunciat que, amb la finalització d'aquest projecte, "es reduiran de manera substancial les places oferides, perjudicant la ciutadania que depén d'aquesta campanya per poder viatjar". A més, ha criticat la falta de capacitat del Consell actual per "respondre amb agilitat als esdeveniments", ja que coneixien per endavant les condicions del programa.

A banda de la demanda d'ajudes, Villar ha exigit al Consell una "estratègia de desestacionalització" del turisme per a mantenir l'ocupació durant els mesos de tardor i hivern, i evitar així la fuga de talent en el sector. Segons el portaveu socialista, sense una planificació adequada, el president Mazón i la seua consellera de Turisme posen en perill el futur de milers de professionals, un total estimat de 220.064 persones, i del 16% del PIB que correspon a la indústria turística.

Villar ha criticat que el Consell no haja plantejat cap alternativa per a col·laborar amb les empreses, a diferència de la línia de subvenció pionera de cinc milions d'euros que va oferir l'anterior govern socialista. A més, ha destacat que en 2023 "sí es van concedir ajudes al sector, però amb una reducció substancial del pressupost destinat".

En aquest context, el PSPV ha reclamat a Mazón que done una "resposta" al sector, complint amb la seua promesa electoral de desestacionalitzar el turisme a la Comunitat Valenciana, una tasca que va més enllà de les simples ajudes directes a les empreses hoteleres. Villar ha subratllat la necessitat d'un pla autonòmic per a desestacionalitzar el turisme, basant-se en la col·laboració públic-privada amb hotels, agències de viatges i empreses de transports. També ha instat a Mazón i a la consellera Nuria Montes a "abandonar la crítica constant i destructiva al Govern d'Espanya".

Resposta de Turisme Comunitat Valenciana

Davant les demandes del PSPV, des de Turisme Comunitat Valenciana han qualificat de "inaudit" que els socialistes demanen complementar amb ajudes el programa de l'Imserso per a "tapar les vergonyes" d'aquest, que consideren que està sent mal gestionat pels seus responsables, "congelant preus i fent-lo inviable per a la iniciativa privada". Des del departament que dirigeix Nuria Montes, s'ha instat Mario Villar a explicar "amb qui s'ha reunit per a proposar una nova injecció econòmica a les empreses privades, en lloc d'exigir la correcció d'aquest programa de vacances subvencionades".

A més, han qüestionat les gestions de Villar amb el Ministeri per a que aquest oferisca "un preu just als hotels", una reivindicació històrica del sector empresarial, la manca de resposta de la qual "ens ha portat a la situació actual". Turisme ha destacat que l'aportació aprovada pel govern del Botànic als establiments hotelers "tenia sentit en un context de recuperació pandèmica", però que era una mesura temporal que no es pot prolongar indefinidament.

Finalment, des de Turisme Comunitat Valenciana han lamentat que el PSPV pretenga que siga l'Administració valenciana la que haja de "rescatar l'Imserso un any més per tapar la inoperància dels seus responsables", en lloc de centrar-se en una gestió més eficient dels recursos públics, com el programa del Bono Viaje, que, segons han assenyalat, "està batent rècords de pernoctacions amb una menor consignació pressupostària".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal