El PSPV denuncia retallades en les ajudes al lloguer per part del Consell de Mazón El PSPV denuncia retallades en les ajudes al lloguer per part del Consell de Mazón
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV denuncia retallades en les ajudes al lloguer per part del Consell de Mazón


El PSPV acusa el Consell de retallar les ajudes al lloguer i deixar a milers de sol·licitants sense suport

El Partit Socialista del País Valencià (PSPV) ha llançat una dura crítica contra el govern del 'president' de la Generalitat, Carlos Mazón, per la gestió de les ajudes al lloguer. Segons la portaveu adjunta del PSPV en Les Corts i secretària de Dret a l'Habitatge del partit, María José Salvador, les retallades efectuades pel Consell han deixat "a més de la meitat dels sol·licitants aptes sense cap tipus de subvenció". Salvador assenyala que "Carlos Mazón abandona les famílies en plena emergència habitacional i torna als retalls i impagaments en les ajudes a l'habitatge".

Les crítiques arriben després de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de la resolució de la primera concessió d’ajudes del programa d’ajudes al lloguer de vivendes per a l'exercici de 2023, en el marc del Pla Estatal per a l'Accés a l'Habitatge 2022-2025. En concret, aquestes ajudes bianuals han beneficiat un total de 4.108 persones o unitats de convivència de la Comunitat Valenciana, amb una dotació econòmica de 18.433.546 euros, dels quals 13.981.800 euros provenen del Govern central i 4.451.746 euros de la Generalitat.

En un comunicat, Salvador ha subratllat que "el Consell de Mazón aporta 4,4 milions d'euros en ajudes en 2024, però zero en 2023", la qual cosa suposa una reducció dràstica de la partida pressupostària de la Generalitat en plena crisi d'accés a l'habitatge. Aquesta quantitat és "pràcticament la meitat del que es va aportar en 2016 amb el primer pressupost d'ajudes al lloguer del govern de Ximo Puig", ha comparat Salvador.

A més, Salvador ha recordat que "aquesta situació ja es va viure durant l'última etapa del Partit Popular, que va acumular més de 300 milions d'euros de deute en ajudes al lloguer, un problema que el govern de Ximo Puig va començar a resoldre en 2015". També ha criticat que "han tardat més de quatre mesos a convocar les ajudes de 2023 des que van arribar al govern i han tardat la friolera de 10 mesos en resoldre".

Per a la dirigent socialista, la situació actual suposa "una involució absoluta i un gir dramàtic a una etapa que ja es va viure en matèria d'ajudes al lloguer".

Per contra, Salvador ha destacat que el Govern central ha destinat "més de sis milions d'euros en aquesta convocatòria, una quantia molt superior a la que està aportant la Generalitat". Això, segons ella, "fa que les ajudes arriben a un major nombre de valencians i valencianes malgrat la gestió del senyor Mazón i del Partit Popular".

Finalment, Salvador ha lamentat que "aquestes retallades en les ajudes se sumen als impagaments que han patit milers de joves valencians en el bo lloguer jove, així com a la incertesa que envolta el Pla Vive, que de moment manca de concrecions i només s'ha traduït en unes quantes adhesions".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal