El PSPV de Riba-roja aprova en solitari els pressupostos de 2024 amb 39,5 milions d'euros El PSPV de Riba-roja aprova en solitari els pressupostos de 2024 amb 39,5 milions d'euros
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV de Riba-roja aprova en solitari els pressupostos de 2024 amb 39,5 milions d'euros


El PSPV de Riba-roja aprova en solitari els pressupostos de 2024 amb 39,5 milions d'euros però topa amb el rebuig de l'oposició d'esquerres

Segons hem pogut conéixer en Crònica, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat els pressupostos per a l'any 2024 amb una quantitat total de 39,5 milions d'euros. Aquest nou pla econòmic, impulsat pel Partit Socialista del País Valencià (PSPV), que governa amb majoria absoluta, ha comptat únicament amb el suport dels seus onze regidors. La resta de partits de la corporació municipal han mostrat la seua disconformitat amb la proposta.
 Les formacions polítiques del Partit Popular, Vox i Compromís van optar per l'abstenció durant la votació. Més preocupant per al PSPV ha sigut la postura de l'esquerra local: Esquerra Unida i Podem, que comparteixen un representant, van votar en contra.
 Aquesta divisió evidencia un trencament significatiu en el consens que tradicionalment sol existir entre les forces progressistes.

 Un pressupost amb prioritats definides

 Malgrat les crítiques, José Ángel Hernández, regidor d'Hisenda, ha defensat fermament el pressupost del 2024, descrivint-lo com "realista i ajustat a la conjuntura econòmica del nostre municipi". 
Les principals línies d'actuació que recullen aquests comptes es centren en l'enfortiment del teixit econòmic local, la millora dels serveis públics i la protecció del medi ambient, així com en inversions destinades a reforçar la seguretat ciutadana i el benestar de les persones majors.
 Entre les inversions més destacades, hi ha la partida de 14,3 milions d'euros destinada a la prestació de serveis públics, que inclou una important millora en la gestió de la recollida de residus sòlids urbans amb una licitació prevista de 1,3 milions d'euros. També es preveu una millora en el transport urbà, amb una externalització parcial valorada en més de 500.000 euros per garantir la qualitat i la gratuïtat del servei per als residents. El servei de jardineria veurà un augment del pressupost superior al 10%, segons les previsions del consistori. Recolzament a la indústria i la sostenibilitat El desenvolupament industrial no queda enrere, amb una inversió planificada d'1 milió d'euros, el doble del pressupost actual, per a mantenir les àrees industrials de Riba-roja en condicions òptimes. Aquestes inversions afecten més de 2.000 empreses situades als polígons industrials del municipi i són considerades per l'ajuntament com un "servei pioner en l'àmbit de la Comunitat Valenciana". 
 A més, el consistori ha destinat 5,3 milions d'euros a la seguretat ciutadana i la protecció del medi ambient, amb iniciatives que inclouen l'ampliació de la plantilla de la policia local i l'actualització dels recursos tècnics disponibles. S'hi incorporen també mesures per fer front a l'emergència climàtica, com ara el Pla Centinela, que comptarà amb una dotació específica de 150.000 euros. 

 Atenció a les persones majors i a l'economia local Amb l'objectiu de fomentar el teixit econòmic i social de Riba-roja, el pressupost del 2024 preveu una partida de més de 2,5 milions d'euros per a entitats i associacions dedicades a l'educació, els esports, els serveis socials i la cultura. També s'ha planificat una inversió propera als 700.000 euros per a serveis com el càtering destinat a persones majors i l'atenció domiciliària (SAD), reforçant així les polítiques d'inclusió social i igualtat. 
 Finalment, les inversions públiques ascendeixen a 1,5 milions d'euros, que s'afegiran als més de 1,2 milions ja executats durant el 2023. Aquestes partides es destinaran a la millora de serveis públics i infraestructures en urbanitzacions i en el nucli urbà, reiterant el compromís del govern municipal amb el desenvolupament sostenible i el benestar dels seus habitants.
  Tot i l'ambició d'aquest pressupost, el fet que no haja aconseguit sumar suports fora del PSPV, especialment entre les formacions d'esquerres, pot dificultar la seua implementació per les mancances que han denunciat estos grups Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal