El Consell reforça la vacunació contra el mpox per als grups de risc amb accions conjuntes El Consell reforça la vacunació contra el mpox per als grups de risc amb accions conjuntes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell reforça la vacunació contra el mpox per als grups de risc amb accions conjuntes


El Consell reforça la vacunació contra el mpox per als grups de risc amb accions conjuntes

La Vicepresidència i la Conselleria de Sanitat han iniciat una sèrie d'accions conjuntes per a millorar la vacunació contra el mpox, especialment dirigides als grups de risc establerts pel protocol sanitari. En una reunió recent, la vicepresidenta i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, i el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, acompanyats pels seus equips, han acordat intensificar els esforços en dos àmbits fonamentals: facilitar la vacunació i difondre informació sobre la mateixa, així com reforçar la vigilància epidemiològica per a detectar i controlar possibles nous casos.

Susana Camarero ha destacat la importància de treballar de manera coordinada entre les diverses conselleries per a assegurar la protecció dels grups més vulnerables: "El Consell treballa de manera conjunta en tots els àmbits i, en aquest cas, és crucial incidir en la vacunació dels grups de risc, alhora que es transmet un missatge de calma a la població general. Encara que la situació epidemiològica actual no és alarmant, posarem tots els recursos necessaris a l'abast d'aquests col·lectius per a prevenir la malaltia i garantir la seua immunització".

Marciano Gómez, per la seua banda, ha subratllat la necessitat de planificar les mesures de salut pública amb antelació i no sols en resposta a emergències: "Des del mes de juliol, la Conselleria de Sanitat ha estat proactiva en aquesta qüestió, enviant SMS a les persones en tractament profilàctic per a recomanar la seua immunització contra el mpox".

Entre les mesures implementades, la Conselleria de Sanitat ha posat en marxa un circuit que inclou la vacunació contra el mpox dins dels serveis de Medicina Preventiva dels hospitals. Aquestes accions han resultat en un increment significatiu de la vacunació entre els grups de risc, multiplicant-se per cinc en l'última setmana. Aquest augment és essencial per a prevenir nous contagis tant en aquests col·lectius com entre aquelles persones exposades a casos confirmats.

Finalment, les dues conselleries han acordat intensificar les accions pedagògiques dirigides als grups de risc, per a conscienciar sobre la importància de seguir els protocols sanitaris establerts i la necessitat de la vacunació. Aquestes iniciatives busquen no només incrementar la cobertura vacunal sinó també assegurar una resposta coordinada i eficaç davant la possible propagació del virus.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal