El CGAE insta al Govern a garantir una pensió digna per als mutualistes alternatius El CGAE insta al Govern a garantir una pensió digna per als mutualistes alternatius
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El CGAE insta al Govern a garantir una pensió digna per als mutualistes alternatius

El CGAE insta al Govern a solucionar la situació dels mutualistes alternatius

El president del Consell General sol·licita que qualsevol solució incloga la totalitat dels mutualistes, que estiguen o en algun moment hagen estat en el règim alternatiu.

La Abogacía Española ha urgit aquest dimarts passat  al Govern a que accelere la resposta constitucional al problema dels mutualistes alternatius, que rebran pensions incompatibles amb una jubilació digna, de forma que puga formar part de l'acord assolit amb patronal i sindicats per millorar l'accés a les pensions a determinats col·lectius.

En una reunió celebrada al Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, el president del Consell General de l'Advocacia Espanyola, Salvador González, ha sol·licitat al secretari d'Estat de Seguretat Social i Pensions, Borja Suárez, que es garantisca la inclusió de tots els mutualistes que estiguen o hagen estat en el règim alternatiu. Segons hem pogut conéixer, González ha insistit que el Govern no pot perdre l'oportunitat d'incorporar aquesta solució en l'acord assolit amb la patronal i els sindicats per facilitar l'accés a la jubilació.

Segons el Govern, l'acord inclou millores en les condicions d'accés a la jubilació per als treballadors fixos discontinus, recuperant el coeficient multiplicador del 1,5 aplicat en el càlcul del període de carència per accedir a la pensió de jubilació. Per al president de l'Advocacia, aquest esperit de l'acord, junt amb altres reformes recents en el funcionament de la Seguretat Social, està plenament alineat amb les demandes dels mutualistes, els quals no estan sent considerats en la mateixa mesura que altres col·lectius.

En la mateixa reunió, després de constatar amb el secretari d'Estat que el Govern treballa per presentar una proposta en els pròxims mesos, González ha posat èmfasi en la importància d'abordar la qüestió des d'un punt de vista dels drets constitucionals. "El dret a una pensió digna està recollit i protegit pels articles 41 i 50 de la Constitució Espanyola", ha afirmat González.

A més, el president del Consell ha exposat que aquest enfocament constitucional no només prové de la demanda dels afectats, sinó també de diversos informes tècnics elaborats per catedràtics, magistrats emèrits i consultors a instàncies de diferents institucions i col·lectius. Segons hem pogut conéixer, aquests informes recolzen la conclusió de la necessitat d'una solució justa i constitucional per als mutualistes.

González ha assistit a la reunió acompanyat per la secretària general, Encarna Orduna, així com per representants de la Plataforma Pasarela al Reta, de l'Associació Nacional d'Afectats per la Mutualitat de l'Advocacia i del Moviment #J2. La presència d'aquests grups destaca la gravetat i la urgència de la situació.

En un context recent, els grups parlamentaris que formen el Govern de coalició, incloent el PSOE, Sumar i Podemos, han registrat diverses esmenes al Projecte de Llei Orgànica de mesures en matèria d'eficiència del Servei Públic de Justícia i d'accions col·lectives per a la protecció dels drets i interessos dels consumidors i usuaris. Aquestes esmenes tenen l'objectiu d'establir un termini tancat per respondre legislativament a aquesta qüestió, deixant constància de la urgència d'aportar una solució a la situació dels mutualistes afectats.

   

Foto CGAE


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal