La Marxa Nòrdica: Beneficis per a la Salut i Nou Programa a Sant Antoni de Benaixeve La Marxa Nòrdica: Beneficis per a la Salut i Nou Programa a Sant Antoni de Benaixeve
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Marxa Nòrdica: Beneficis per a la Salut i Nou Programa a Sant Antoni de Benaixeve

Descobreix els Beneficis de la Marxa Nòrdica i Participa en el Nou Programa a Sant Antoni de Benaixeve

L'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve ha anunciat la posada en marxa d'un nou programa de marxa nòrdica, una activitat física que combina el caminar amb l'ús de bastons específics, oferint nombrosos beneficis per a la salut física i mental.

Segons hem pogut conéixer, la proposta sorgeix del Consell Local de Salut que assumeix una iniciativa de l'Associació de Veïns de Colinas de Sant Antoni, una iniciativa que ja es va donar en anteriors anys i que va tindre bon acolliment.

Què és la Marxa Nòrdica?

La marxa nòrdica és una forma d'exercici que implica l'ús de bastons similars als d'esquí per a caminar. Aquesta tècnica ajuda a treballar el cos de manera integral, implicant no només les cames sinó també la part superior del cos, millorant així la postura, la coordinació i la resistència cardiovascular.

Així mateix, encara que no queda clara la seua divisió per edats, la Marxa Nòrdica és un element que es realitza tant per persones joves com per persones majors, de fet, en aquest últim cas, és unes de les recomanacions realitzades per experts per a facilitar un envelliment actiu. Per lo que el grup , o els grups que es créen, tindran un tractament diferent d'acord amb les persones que s'apunten finalment.

Beneficis de la Marxa Nòrdica

  1. Millora la Condició Física: Amb la marxa nòrdica, es treballen més de 600 músculs del cos, ajudant a millorar la força i la resistència muscular.

  2. Salut Cardiovascular: Aquesta activitat ajuda a millorar la salut del cor i a reduir la pressió arterial.

  3. Pèrdua de Pes: La marxa nòrdica crema més calories que caminar sense bastons, contribuint a la pèrdua de pes.

  4. Millora la Mobilitat i l'Equilibri: Els bastons ajuden a mantenir l'equilibri, fent que siga una activitat ideal per a persones majors o per a aquelles que recuperen la mobilitat després d'una lesió.

Detalls del Programa

L'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve ofereix una xarrada informativa sobre la marxa nòrdica el dimecres 25 de setembre de 2024 a les 18.00 hores en el local multiusos. Es tracta d'una excel·lent oportunitat per a conéixer més sobre aquesta pràctica i resoldre qualsevol dubte que pugues tindre.

Les sessions de marxa nòrdica començaran el 17 d'octubre de 2024, i es realitzaran els dijous de 10.00 a 11.30 hores i els dimecres de 17.00 a 18.30 hores. El cost per a participar és de 17,50 euros per 7 sessions, una inversió mínima per als grans beneficis que aporta aquesta activitat.

Per què Participar?

Apuntar-se a la marxa nòrdica no només et permetrà gaudir dels seus beneficis físics i mentals, sinó que també és una oportunitat per a socialitzar i formar part d'una comunitat activa i saludable. Participar en activitats físiques regularment pot ajudar a reduir l'estrés, millorar l'estat d'ànim i fomentar un estil de vida més saludable i actiu.

Com Inscriure's

Per a inscriure't a les sessions, pots acudir a la xarrada informativa o contactar amb l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve per a més informació. No perdes aquesta oportunitat de millorar la teua salut i benestar!




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal