Crida urgent per enfortir l'assistència humanitària davant l'augment dels conflictes globals Crida urgent per enfortir l'assistència humanitària davant l'augment dels conflictes globals
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Crida urgent per enfortir l'assistència humanitària davant l'augment dels conflictes globals

    

Segons hem pogut conéixer en Crònica, la Coordinadora Valenciana d'ONGD ha llançat una crida d'alarma sobre la necessitat imperiosa d'enfortir les polítiques públiques destinades a garantir vides en un context mundial cada vegada més complex i conflictiu. Aquesta declaració arriba en el marc del Dia Mundial de l'Assistència Humanitària, una data que pren especial rellevància davant l'increment de tensions arreu del planeta.

El panorama actual dibuixa un escenari preocupant: el món es troba immers en la major quantitat de conflictes actius des de la fi de la Segona Guerra Mundial. Aquestes crisis humanitàries, qualificades com a greus, afecten milions de persones a escala global, posant en relleu la urgència d'una resposta internacional coordinada i efectiva.

"No només existeixen conflictes globals, que són per a treballar per totes les ONG's, també i cada vegada més els conflictes locals apareixen com a conflictes globals, perquè la xenofòbia i la desigualtat, cada vegada estan més prop de tots i són globals", destaca un portaveu, subratllant la complexitat i la interconnexió dels reptes actuals.

Les ONGD denuncien amb vehemència la violació sistemàtica del dret internacional humanitari en diferents punts del planeta. Aquesta situació no només compromet la seguretat i el benestar de milions de persones, sinó que també posa en perill la integritat dels treballadors humanitaris. Les dades són alarmants: segons l'Aid Worker Security Database, només enguany s'han registrat 172 assassinats de personal humanitari, dels quals 119 han tingut lloc a Palestina.

El focus d'atenció se centra en tres zones especialment afectades: Sudan, Palestina i Ucraïna. En aquests territoris, la xifra de persones necessitades d'assistència humanitària urgent supera els 40 milions. A Sudan, per exemple, quasi 25 milions de persones —la meitat de la seua població— requereixen ajuda immediata. El país afronta la major crisi de desplaçats del món, amb prop de deu milions de persones forçades a abandonar les seues llars en condicions extremadament precàries.

La situació a Palestina és igualment devastadora. Les últimes xifres oficials situen el nombre de víctimes mortals en quasi 40.000, mentre que vora 90.000 persones han resultat ferides. La impossibilitat de garantir l'assistència humanitària en aquest context és alarmant, amb més de 380 treballadors humanitaris i 500 professionals de la salut assassinats.

Ucraïna, per la seua banda, presenta un escenari on quasi 15 milions de persones —el 40% de la població— necessiten assistència humanitària urgent. Els atacs constants no només provoquen morts i lesions greus, sinó que també forcen desplaçaments continus de civils i deterioren infraestructures vitals.

Davant d'aquest panorama desolador, les ONGD insisteixen en la importància crucial d'enfortir l'assistència humanitària i garantir l'accés a les poblacions afectades. La Coordinadora de Organizaciones para el Desarrollo, de la qual forma part la Coordinadora Valenciana d'ONGD, ha presentat una proposta per als Pressupostos Generals de l'Estat de 2025 que inclou mesures concretes:

  1. Augmentar els fons destinats a ONG per a acció humanitària fins a 75 milions d'euros.
  2. Facilitar el finançament d'organitzacions locals per aconseguir actuacions més efectives.
  3. Enfortir la coherència de polítiques i les propostes ecologistes i de pau com a mètode per evitar la multiplicació de crisis humanitàries.
  4. Garantir l'enfocament feminista i la participació activa de les dones en les actuacions humanitàries.

En conclusió, l'escenari global actual exigeix una resposta contundent i coordinada de la comunitat internacional. L'enfortiment de l'assistència humanitària no és només una obligació moral, sinó també una necessitat estratègica per a la construcció d'un món més estable i segur. Només mitjançant l'acció decidida i la cooperació internacional podrem fer front als reptes humanitaris que defineixen la nostra era i garantir un futur digne per a tots.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal