Bétera reforça la seua seguretat cardiovascular amb desfibril·ladors en vehicles de serveis d'emergència Bétera reforça la seua seguretat cardiovascular amb desfibril·ladors en vehicles de serveis d'emergència
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera reforça la seua seguretat cardiovascular amb desfibril·ladors en vehicles de serveis d'emergència

 


Bétera amplia la seua xarxa de protecció cardiovascular amb la instal·lació de 4 desfibril·ladors en els vehicles de la Policia Local i Protecció Civil

L'Ajuntament de Bétera, a través de les seues àrees de Sanitat i Seguretat Ciutadana, ha reforçat el seu compromís amb la salut i la seguretat dels veïns i veïnes del municipi, dotant amb quatre desfibril·ladors externs semiautomàtics (DESA) els vehicles de la Policia Local i Protecció Civil. Aquesta iniciativa forma part de l'estratègia del consistori per a convertir-se en un municipi cada vegada més cardio protegit.

"És fonamental disposar d'aquests dispositius per a actuar ràpidament en cas d'emergència cardíaca. Una intervenció immediata pot salvar vides", ha destacat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, qui, acompanyada pel regidor de Sanitat, Carlos Abad, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez, ha assistit a la demostració pràctica de la nova dotació en un dels vehicles policials.

La inversió per a aquesta adquisició ha ascendit a 3.220 euros, segons ha informat el regidor de Sanitat, Carlos Abad, qui ha ressaltat la importància d'invertir en la salut dels ciutadans: "Atendre les necessitats sanitàries del nostre municipi forma part del nostre programa municipal, que té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes."

Desfibril·ladors adaptats per a tots els ciutadans

Manuel Pérez, regidor de Seguretat Ciutadana, ha explicat que els desfibril·ladors DESA estan emmagatzemats en maletins especials antigolps que inclouen pegats de diferents mides per a adults i xiquets, assegurant així l'atenció a qualsevol ciutadà en cas de necessitat. "El treball conjunt de les regidories de Sanitat i Seguretat Ciutadana ha sigut clau per a la implementació d'aquests dispositius. Salvar vides és una responsabilitat compartida", ha afirmat Pérez.

Abans d'aquesta adquisició, la Policia Local de Bétera ja comptava amb un desfibril·lador per als seus serveis. Amb els tres nous dispositius, tots els vehicles de patrulla en servei disposen ara d'un desfibril·lador, la qual cosa augmenta la capacitat de resposta davant emergències. Així mateix, els voluntaris de Protecció Civil també compten amb un desfibril·lador per a utilitzar en situacions d'emergència.

Formació contínua en suport vital bàsic i primers auxilis

El consistori també està compromès amb la formació contínua del personal de seguretat i dels treballadors municipals. Des de l'àrea de Sanitat, es promou la participació en programes de formació en suport vital bàsic amb accés a desfibril·lador i primers auxilis. "No és suficient només tindre aquests equips, és essencial que el nostre personal estiga capacitat per a utilitzar-los i actuar en una emergència", ha remarcat Carlos Abad, posant èmfasi en la preparació dels agents de la Policia Local i dels voluntaris de Protecció Civil, que sovint són els primers a respondre en casos d'emergència.

Edificis municipals cardio protegits

Aquesta iniciativa s'afegeix a l'esforç realitzat en els darrers anys per instal·lar desfibril·ladors en tots els edificis municipals de Bétera. Actualment, edificis com la seu de la Policia Local, Urbanisme, Gestió Tributària, Base d'Obres, Casa Nebot, l'Ajuntament, el Poliesportiu, la Piscina Coberta i el Centre de Majors ja disposen de desfibril·ladors, consolidant Bétera com un municipi compromès amb la protecció de la salut dels seus habitants.

En paraules de l'alcaldessa Elia Verdevío, "a Bétera treballem per protegir als nostres veïns i veïnes".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal