Aprovat el projecte de connexió directa entre la V-30 i l'A-3 per a millorar la mobilitat en l'àrea metropolitana de València Aprovat el projecte de connexió directa entre la V-30 i l'A-3 per a millorar la mobilitat en l'àrea metropolitana de València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aprovat el projecte de connexió directa entre la V-30 i l'A-3 per a millorar la mobilitat en l'àrea metropolitana de València

  

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha donat llum verda de manera provisional al projecte de traçat per a la connexió directa entre els autovies V-30 i A-3 en direcció a Madrid. Aquesta infraestructura permetrà superar el nou llit del Túria als municipis de València, Xirivella i Mislata, una zona actualment afectada per elevats nivells de trànsit.

Segons hem pogut conéixer en Crònica, l'objectiu principal d'aquest projecte és millorar la funcionalitat de l'enllaç existent, així com reduir la saturació del trànsit en l'àrea. La inversió total per a dur a terme aquesta actuació s'estima en uns 56 milions d'euros, IVA inclòs, segons ha informat el Ministeri en un comunicat oficial.

El projecte inclou també la implementació de nous itineraris per a vianants i ciclistes, així com diverses mesures de protecció acústica en els entorns urbans propers. Aquestes accions estan dissenyades per a promoure una mobilitat més activa, sostenible, segura i saludable, contribuint a la vegada a la millora del medi ambient i de la qualitat de vida dels ciutadans.

Pròximament, el projecte és sotmetrà a un període d'informació pública, la qual cosa implicarà la seua publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), perquè els persones interessades puguen presentar a el·legacions o suggeriments.

Els actuacions contemplen la remodelació de l'enllaç de la V-30 amb l'A-3 i l'ampliació a quatre carrils de l'A-3 en direcció a Madrid dones d'aquest punt fins a l'accés a l'aeroport. A més, és preveu la construcció de sis noves estructures i l'ampliació de tres estructures ja existents.

Entre els noves construccions destaca un pont paral·lel al ja existent sobre el llit del Túria, que també permetrà superar la V-30, així com diversos passos inferiors en els interseccions de l'A-3 i en el ramal Port-Madrid. També és construirà una passarel·la ciclopedestre sobre el ramal València-Barcelona, un pas inferior ciclopedestre sota el ramal València-Port i una estructura de protecció per a la tuberia d'aigua potable existent.

Quant als ampliacions, és reforçarà el pas inferior de l'avinguda 9 d'Octubre, s'ampliarà la passarel·la per a vianants que travessa els ramals Madrid-Barcelona, Port-Madrid i la via de servei de la V-30, i finalment, s'expandirà la passarel·la per a vianants sobre l'A-3.

Tot i que la finalització de l'obra encara és preveu per a d'ací a uns quants anys, "L'obra no la veurem acabada fins alguns anys, però per fi podran comunicar-se àrees que actualment estan aïllades i deixaran d'estar saturats, almenys per un temps, les vies que ara les unixen," tal com han apuntat  del Ministeri, aquesta nova connexió alleugerirà notablement la congestió del trànsit, millorant la mobilitat entre àrees que fins llaura estaven relativament incomunicades.

Aquest projecte és una a posta decidida per la millora dels infraestructures de l'àrea metropolitana de València, amb una mirada posada en el futur, tant dones del punt de vista de la mobilitat com del respecte al medi ambient.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal