Amenacen les trinxeres de la Guerra Civil a Bétera per la construcció de xalets Amenacen les trinxeres de la Guerra Civil a Bétera per la construcció de xalets
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Amenacen les trinxeres de la Guerra Civil a Bétera per la construcció de xalets


 La plataforma veïnal de Mas Camarena ha denunciat que les faenes han destruït un tram de 50 metres de trinxeres de la Guerra Civil, unes restes considerades de gran valor històric i patrimonial. Segons informació que hem pogut conèixer, aquests vestigis inclouen búnquers i fortins que formen part de la línia Puig-Carasols, la primera línia defensiva de València durant la contesa. Les obres per a construir un miler de xalets a Bétera han desencadenat aquesta polèmica per la destrucció de restes històriques de gran valor.

Continuïtat de les obres malgrat la prohibició

Malgrat la prohibició temporal decretada per la Conselleria de Cultura, les obres han continuat, afectant els elements històrics. Els veïns han documentat que les tasques d'adequació per a la urbanització prossegueixen malgrat l'ordre de paralització. Reclamen a l'Ajuntament i la Generalitat una intervenció urgent per a protegir aquests elements històrics.  representants de la plataforma, ha denunciat que "s'estan construint els vials de fibra òptica i canonades sobre la línia de trinxeres".

Paral·lelament, la diputada del PSPV Mercedes Caballero ha registrat una iniciativa en les Corts per a museïtzar el lloc, afirmant que "pot convertir-se en lloc de coneixement i visita per a tots". La iniciativa busca preservar i posar en valor aquestes restes com a part de la memòria històrica col·lectiva.

Accions veïnals i falta de resposta institucional

Els veïns, per la seua part, han interposat una denúncia a la Guàrdia Civil per la destrucció continuada del patrimoni històric, mentre esperen la publicació de l'informe arqueològic pendent. Segons informació que hem tingut accés, ni la Generalitat ni l'Ajuntament han pres mesures efectives per a detindre les obres.

L'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevio, del Partit Popular, ha afirmat que treballa per a la conservació de les trinxeres. No obstant això, els veïns denuncien que  després de l'ordre de paralització per la Generalitat, però que de fet les obres estan incumplint l'ordre, i no hi hà cap acció per protegir-les, fet que genera encara més malestar entre la comunitat, la qual reclama una actuació decidida per part de l'Ajuntament.

      






 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal