Vox deixa a Meloni i s'uneix al nou grup europeu liderat per Orbán, l'aliat de Putin Vox deixa a Meloni i s'uneix al nou grup europeu liderat per Orbán, l'aliat de Putin
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vox deixa a Meloni i s'uneix al nou grup europeu liderat per Orbán, l'aliat de Putin

Aquest moviment per part de Vox reflecteix una estratègia clara per part de Viktor Orbán per consolidar un bloc de poder al Parlament Europeu que responga als seus interessos i als d'Hongria.

Vox ha anunciat hui divendres que abandonarà el grup de Conservadors i Reformistes (ECR), al qual ha pertangut durant l'anterior legislatura i en el qual es troba el partit de la primera ministra italiana, Giorgia Meloni. El partit liderat per Santiago Abascal s'unirà a un nou grup de creació acabat de denominar 'Patriotes per Europa', impulsat pel primer ministre hongarés, Viktor Orbán.

Segons un comunicat de Vox, la decisió de seguir Orbán en aquesta nova aliança es pren tot i l'"agraïment i forta amistat" que mantenen amb el grup ECR, al qual pertany també el partit italià 'Fratelli d'Itàlia', liderat per Meloni. L'objectiu de Vox amb aquesta nova aliança és "formar un nou grup parlamentari al Parlament Europeu", la constitució i composició del qual es farà pública en els pròxims dies. Aquesta nova "aliança de grups" té com a antecedent la celebració dels 'Viva Europa', un esdeveniment acabat de celebrar al maig a Madrid, amb la participació de figures com Orbán i Meloni.

Vox justifica aquest moviment argumentant que, després d'haver augmentat la seua presència al Parlament Europeu, les forces "patriotes" han de materialitzar el mandat dels seus votants per crear un gran grup que es presenti com a alternativa a la coalició de populars, socialistes i l'extrema esquerra.

Contradiccions en l'estratègia de Vox

L'anunci de hui contrasta amb les declaracions fetes aquest mateix dilluns pel portaveu de Vox, José Antonio Fúster, qui afirmava que el partit estava "encantat" amb la creació del nou grup, però que no tenien previst abandonar el grup ECR en el qual es van emmarcar en la seua primera legislatura al Parlament Europeu. Fúster va donar la benvinguda a la nova plataforma "patriota" i va recalcar que la col·laboració havia de ser política, no necessàriament parlamentària.

Patriotes per Europa: els nous aliats

El nou grup, que es dirà Patriotes per Europa, neix d'una aliança entre Orbán, el Partit de la Llibertat d'Àustria (FPO) i l'Aliança de Ciutadans Descontentaments de Txèquia. Fidesz, el partit d'Orbán, no estava adscrit a cap grup durant la legislatura passada. Aquest nou grup parlamentari es compromet a "protegir la sobirania nacional, lluitar contra la migració il·legal i revisar el Pacte Verd", objectius alineats amb les propostes de Vox durant la campanya per a les eleccions europees.

Context polític i implicacions

Aquest moviment per part de Vox reflecteix una estratègia clara per part de Viktor Orbán per consolidar un bloc de poder al Parlament Europeu que responga als seus interessos i als d'Hongria. La col·laboració d'Orbán amb figures com Putin i la situació política actual fan que aquesta nova aliança puga tenir implicacions significatives en la política europea.

 

Orban i Putin en la reunió d'esta semana

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal