València: El Govern d'Espanya Inverteix 71 Milions d'Euros en Supercomputació i Intel·ligència Artificial València: El Govern d'Espanya Inverteix 71 Milions d'Euros en Supercomputació i Intel·ligència Artificial
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València: El Govern d'Espanya Inverteix 71 Milions d'Euros en Supercomputació i Intel·ligència Artificial

Mirant en la visita als nanoconductor, huí


El Govern d'Espanya ha anunciat una inversió significativa en el camp de la supercomputació i la intel·ligència artificial, amb un total de 71 milions d'euros destinats a potenciar aquest sector. Aquesta inversió es distribuirà a través d'un decret que s'aprovarà el proper dimarts, beneficiant diverses institucions i projectes a tot el país.

En primer lloc, la Xarxa Espanyola de Supercomputació rebrà 63,4 milions d'euros. Aquesta xarxa, composta per 14 nodes repartits per tot Espanya, proporciona recursos i serveis de supercomputació a la comunitat científica, contribuint al desenvolupament de la recerca i la innovació tecnològica.

D'altra banda, la Universitat de València (UV) obtindrà més d'1,2 milions d'euros per millorar les seues instal·lacions de computació, sistemes d'emmagatzematge de dades i infraestructures. Aquesta inversió permetrà a la UV avançar en aplicacions amb Intel·ligència Artificial en àrees tan importants com la medicina. La ministra ha destacat que "les aplicacions d'aquesta supercomputació són enormes ja en aquests moments però amb aquesta nova inversió es permetrà el desenvolupament d'aplicacions amb Intel·ligència Artificial en camps tan rellevants com el de la medicina".

València, en conjunt, rebrà més de 7,3 milions d'euros dels 71 milions destinats pel govern. Aquests fons s'afegeixen als 2,05 milions que ja va rebre la Universitat Politècnica de València (UPV) i als 13 milions d'euros que ambdues universitats han rebut en les càtedres del projecte PERTE CHIP. En total, la inversió del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats en la UPV i la UV ascendeix a 22,4 milions d'euros dins del PERTE CHIP.

La ministra ha assenyalat que "aquesta inversió revertirà en un desenvolupament social i econòmic sostingut a la Comunitat Valenciana, fent-la més competitiva i innovadora". Aquestes inversions s'emmarquen dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Aquest conjunt d'inversions no només potenciarà la capacitat de recerca i desenvolupament de les institucions valencianes sinó que també reforçarà el paper d'Espanya en el camp de la supercomputació i la intel·ligència artificial a nivell internacional.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal