Un avanç revolucionari en l'extensió de la vida sana dels ratolins: i els humans? Un avanç revolucionari en l'extensió de la vida sana dels ratolins: i els humans?
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un avanç revolucionari en l'extensió de la vida sana dels ratolins: i els humans?



Segons la nota a què hem tingut accés en MATERIA, un equip de científics ha desenvolupat una injecció mensual que ha augmentat la longevitat dels ratolins en un 25%, mantenint-los lliures de malalties. Aquesta troballa, liderada pel bioquímic Jesús Gil des del seu laboratori a Londres, obre una porta d'esperança per a la prolongació de la vida humana amb salut.

Evidències en ratolins

Els investigadors han administrat injeccions d'un anticòs simple, conegut com X203, a ratolins d'un any i mig d'edat, una etapa de la vida equivalent a 55 anys humans. Els resultats han estat sorprenents: els ratolins han viscut més temps amb una salut notablement millorada, mostrant menys incidència de càncer, nivells inferiors de colesterol i major fortalesa muscular. Això equivaldria a una esperança de vida humana de 104 anys, en comparació amb els 83 actuals a Espanya.

El cardióleg Stuart Cook, codirector de la investigació al Laboratori de Ciències Mèdiques de Londres, ha destacat que "els ratolins que van rebre l'anticòs X203 es veien més prims i actius, amb un pelatge de millor color, menys pèl gris i millor visió, audició i capacitat per caminar". Els anticossos, que circulen per la sang per defensar l'organisme de substàncies estranyes, com virus i bacteris, en aquest cas bloquegen la proteïna natural interleucina 11, que augmenta amb l'edat i provoca inflamació i dany cel·lular.

Perspectives de futur

Cook ha mencionat que ja s'estan realitzant assajos amb humans per a tractaments experimentals que bloquegen la interleucina 11, tot i que encara no s'han estudiat per a l'envelliment durant períodes prolongats. En aquest context, ha fundat l'empresa Enleofen, que col·labora amb la farmacèutica alemanya Boehringer Ingelheim en les primeres proves amb un anticòs similar en voluntaris sans. Altres companyies, com Lassen als Estats Units i Mabwell a la Xina, també han iniciat projectes semblants amb l'objectiu de curar la fibrosi pulmonar i altres malalties associades a l'edat.

Els resultats preliminars en humans són encoratjadors. Cook ha afirmat que "no hem vist efectes adversos en els ratolins. Augmentar la longevitat i prolongar la vida saludable és tot el contrari a un efecte advers". Els primers resultats de l'empresa Lassen mostren un "excel·lent perfil de seguretat". Mentre que en ratolins les injeccions es fan a la cavitat abdominal, en humans són intravenoses.

Opinions científiques

Jesús Gil, que dirigeix el seu propi grup al Laboratori de Ciències Mèdiques de Londres, ha remarcat que "inhibir la interleucina 11 pot inhibir la senescència", un estat en què les cèl·lules deixen de reproduir-se però no moren, afavorint la inflamació, l'envelliment i el càncer. Els seus resultats es publicaran en la revista Nature, reconeguda per la seva excel·lència científica.

Rafael de Cabo, cap de Gerontologia Translacional a l'Institut Nacional sobre l'Envelliment dels Estats Units, ha aplaudit el nou treball, destacant la magnitud de l'extensió de la vida dels ratolins, tot i que ha subratllat la necessitat de més estudis amb diverses línies genètiques de ratolins per confirmar els resultats. De Cabo és optimista, però destaca que "tenim que fer estudis llargs en humans, perquè no estan fets".

La comunitat científica mundial treballa en diverses estratègies per allargar la vida amb salut, com la rapamicina i la metformina, amb l'objectiu d'invertir l'envelliment. No obstant això, de Cabo afirma que "encara no hi ha dades suficients per predir canvis positius en la salut amb cap de les intervencions realitzades fins ara". Els consells més sòlids continuen sent la restricció calòrica i l'increment de l'activitat física, destacant que menjar menys i moure's més segueixen sent fonamentals.

Aquestes descobertes marquen un pas significatiu en la recerca de la longevitat i la salut humana, tot i que encara queda un llarg camí per recórrer abans que es puguin aplicar aquestes teràpies de manera generalitzada en humans.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal