Sumar insisteix en la seua aportació a les mesures de regeneració mentre negocia amb PSOE i altres grups parlamentaris Sumar insisteix en la seua aportació a les mesures de regeneració mentre negocia amb PSOE i altres grups parlamentaris
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar insisteix en la seua aportació a les mesures de regeneració mentre negocia amb PSOE i altres grups parlamentaris


Els dels grups de Yolanda Díaz destaca l'inici del procés per derogar aspectes de la Llei Mordassa i demana responsabilitats al PP per l'espionatge a diputats

El portaveu de Sumar, Íñigo Errejón, ha valorat com a importants però insuficients les mesures de regeneració anunciades pel president Pedro Sánchez, destacant que la part essencial del paquet d'iniciatives del govern l'ha aportat Sumar. Malgrat això, reclamen reformes en el Poder Judicial.

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha explicat que es crearà una comissió conjunta entre PSOE i Sumar per negociar amb els grups parlamentaris les reformes legislatives, incloent la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda pels seus detractors com la Llei Mordassa.

Tant Díaz com Errejón han exigit al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que demane perdó pel presumpte espionatge a diputats del seu espai polític entre 2015 i 2016, durant l'etapa dels populars al govern, i que assumisca responsabilitats polítiques.

Han destacat que un dels assoliments d'aquest paquet de mesures és la derogació de delictes considerats d'opinió, com les injúries a la Corona, a les altes institucions de l'Estat i les ofenses als sentiments religiosos. També es reformarà l'article 36 de la Llei de Seguretat Ciutadana per deixar de considerar infracció la presa o difusió d'imatges de policies en manifestacions.

Díaz ha explicat en declaracions als mitjans al Congrés la importància del debat sobre la democratització de les institucions de l'Estat, la millora de la llibertat d'expressió i la garantia del dret a la informació veraç.

URTASUN I BOLAÑOS A L'EQUIP NEGOCIADOR

L'Executiu portarà la negociació amb els grups sense que "hi haja res tancat", segons Díaz, i hi haurà una comissió bipartida del govern per gestionar els contactes amb les forces polítiques. Aquesta comissió estarà liderada pel ministre de Justícia, Félix Bolaños, i el titular de Cultura i portaveu de Sumar, Ernest Urtasun.

Sobre la Llei Mordassa, Díaz ha manifestat que el president ha parlat directament de la derogació de la norma en l'article 36, i que l'acord de govern inclou derogar diversos aspectes i despenalitzar els delictes d'opinió.

DÍAZ ACUSA FEIJÓO DE MANIPULAR ELS MITJANS

Díaz ha alertat que Espanya pateix situacions "profundament anòmales", citant comportaments dels poders judicials que han de ser "absolutament millorats". També ha denunciat que el PP no ha aportat res en matèria de garantia d'informació veraç i acabar amb les fake news.

Ha acusat Feijóo de tenir un "greu problema amb els mitjans de comunicació" i de manipular-los, com a la seua opinió va fer a Galícia.

La vicepresidenta segona ha recriminat que el PP no ha comparegut per donar explicacions sobre les "investigacions il·legals", mentre que Errejón ha desafiat Feijóo a demanar perdó a la tribuna.

Durant la compareixença de Sánchez, el portaveu del grup plurinacional ha afirmat que la negociació amb la resta de grups parlamentaris ha d'avançar fins al "complet desmantellament de tot l'entramat de lleis repressives" des de la majoria del bloc d'investidura, ja que o van junts en aquest camp o patiran per separat les conseqüències.

"CAL DESMANTELLAR L'ESTRUCTURA TRITURADORA D'ADVERSARIS"

Errejón ha defensat que per a Sumar era "absolutament central" haver aconseguit que la discussió sobre la democratització "no siga només cosmètica", ja que les mesures importants surten del seu espai, encara que encara són insuficients.

"Hem obert el procés i queda molt per caminar, però estem en el camí", ha proclamat el portaveu de Sumar, exigint el final de l'"entramat de lleis mordassa" i del "por", dissenyades per "atemorir la ciutadania" i deixar-la "indefensa".

Finalment, ha avisat que la democràcia a Espanya "està sent assetjada per poders que actuen com corporacions privades i que juguen sempre a torçar la voluntat popular fins que aquesta es desgasti, es desmoralitzi i, per tant, canvi de rumb".

"És aquesta maquinària que tritura els seus adversaris la que cal desmantellar per defensar la democràcia. Els reaccionaris no volen menys Estat, volen un Estat fort contra els migrants, fort contra l'esquerra, fort contra les nacions sense Estat i contra les demandes igualitaristes", ha conclòs, criticant que a Espanya hi ha una "doble vara de mesurar" a l'hora d'aplicar la llei que penalitza membres de l'esquerra.

Reedactat segons NdP d'Agències.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal