Sumar es reuneix en reflexió amb cinc partits de la coalició per a abordar el futur de l'espai polític progressista Sumar es reuneix en reflexió amb cinc partits de la coalició per a abordar el futur de l'espai polític progressista
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar es reuneix en reflexió amb cinc partits de la coalició per a abordar el futur de l'espai polític progressista

Després de setmanes de converses infructuoses, Sumar ha aconseguit finalment reunir cinc partits de la coalició amb què es va presentar a les eleccions generals del 23 de juliol. L'objectiu d'aquesta trobada, celebrada aquest dimarts, ha sigut iniciar un procés de reflexió sobre el futur de l'espai polític i abordar temes d'actualitat, com ara la negociació dels Pressupostos per a l'any vinent amb el PSOE.

La reunió, que s'ha dut a terme de manera telemàtica, ha comptat amb la participació de les secretaries d'Organització de Més Madrid, Izquierda Unida, Catalunya en Comú, Verdes Equo i Moviment Sumar. Aquest encontre ha suposat un gir inesperat, ja que el dilluns anterior, el portaveu Ernest Urtasun havia refredat les expectatives sobre una trobada imminent, parlant d'un procés que no seria "ràpid".

Contràriament al que s'havia plantejat inicialment, la reunió no ha comptat amb la presència dels líders dels partits esmentats. Fonts de Sumar han precisat que es tractava més aviat d'una taula "tecnicopolítica" i no tant d'una cimera de primeres figures, com s'havia proposat en algun moment des de la direcció de la formació creada per la vicepresidenta Yolanda Díaz o IU.

Segons el comunicat emés per la coalició, l'encontre s'ha desenvolupat en un "clima de treball i anàlisi compartida". Els participants han posat en comú "qüestions relacionades amb el moment polític actual" i han "abordat aspectes relacionats amb l'activitat parlamentària, l'escenari polític de futur i els reptes del Govern progressista". A més, han iniciat una "reflexió sobre els futurs Pressupostos Generals de l'Estat i els seus objectius de transformació per al país".

Cal destacar que algunes formacions com Compromís, Chunta o Més han declinat participar en aquesta trobada. Davant d'aquesta situació, tant des de Sumar com des d'altres formacions s'ha intentat restar importància a l'encontre en els últims dies. La pròpia Yolanda Díaz ha volgut marcar perfil propi aquest dimarts des de la taula de La Moncloa en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, assenyalant les prioritats del seu grup en el paquet de regeneració democràtica que prepara Pedro Sánchez.

Entre aquestes prioritats, Díaz ha destacat la derogació de la llei mordassa, la reforma en l'accés a la carrera judicial i la recuperació de la responsabilitat civil dels jutges. Aquestes propostes mostren la voluntat de Sumar de centrar-se en l'acció parlamentària i de govern, mentre es continua treballant en la cohesió interna de l'espai polític.

La situació actual planteja diversos reptes per a Sumar i els seus socis, que hauran de treballar en la consolidació d'un projecte polític comú que puga fer front als desafiaments electorals futurs i mantindre una posició rellevant en l'espectre polític progressista espanyol.

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal