Sumar denuncia la negativa del Suprem a amnistiar la malversació del procés i adverteix sobre 'possible' prevaricació Sumar denuncia la negativa del Suprem a amnistiar la malversació del procés i adverteix sobre 'possible' prevaricació
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar denuncia la negativa del Suprem a amnistiar la malversació del procés i adverteix sobre 'possible' prevaricació

La formació política Sumar ha expressat la seua indignació davant la recent decisió del Tribunal Suprem de no amnistiar els casos de malversació relacionats amb el procés independentista català. Aquesta postura ha estat manifestada pel secretari primer de la Mesa del Congrés i diputat de Sumar, Gerardo Pisarello, qui ha qualificat la decisió com a "inacceptable" i ha advertit sobre les possibles implicacions legals d'aquesta actuació judicial.

En les seues declaracions realitzades el 2 de juliol de 2024 a l'arribada a una reunió de la Mesa del Congrés dels Diputats a Madrid, Pisarello ha subratllat la gravetat de la situació. El diputat, que també forma part de la coalició En Comú, ha assenyalat que la no aplicació de la llei d'amnistia podria constituir un acte de prevaricació per part dels magistrats.

Pisarello ha estat contundent en la seua crítica, descrivint la decisió del Suprem com una "autèntica vergonya" i un "retorciment absolut" de la legislació vigent. Segons el seu parer, aquesta actuació demostra un profund desconeixement del que hauria de ser la funció judicial en un Estat de Dret.

El representant de Sumar ha anat més enllà en les seues declaracions, suggerint que si els magistrats tenen dubtes sobre la interpretació o aplicació de la llei d'amnistia, haurien de plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat. Aquesta via legal permetria al Tribunal Constitucional pronunciar-se sobre la validesa de la norma.

Addicionalment, Pisarello ha llançat un desafiament als magistrats del Suprem, afirmant que si el seu desig és participar en la presa de decisions polítiques, haurien de considerar presentar-se a les eleccions. Aquesta declaració subratlla la preocupació de Sumar sobre una possible extralimitació del poder judicial en l'àmbit polític.

En aquest context, el diputat ha expressat la seua esperança que el Tribunal Constitucional intervinga per a corregir el que considera una "desmesura" per part del Suprem. Aquesta expectativa reflecteix la confiança de Sumar en els mecanismes de control constitucional com a garantia de l'equilibri entre els poders de l'Estat.

La posició de Sumar s'emmarca en un debat més ampli sobre l'abast i les implicacions de la llei d'amnistia, una mesura controvertida que ha generat intenses discussions tant en l'àmbit polític com en el judicial. La formació argumenta que, una vegada aprovada la llei pel Parlament, els jutges tenen l'obligació d'aplicar-la, advertint que fer el contrari podria constituir un delicte de prevaricació.

Aquesta controvèrsia posa de manifest les tensions existents entre els diferents poders de l'Estat en relació amb la gestió del procés independentista català i les seues conseqüències jurídiques. La decisió del Tribunal Suprem i la reacció de Sumar evidencien la complexitat del panorama polític i judicial actual a Espanya, on la interpretació i aplicació de les lleis continuen sent objecte de debat i confrontació. 

     



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal