Sant Antoni de Benaixeve impulsa la reactivació del seu polígon industrial amb noves reunions i projectes Sant Antoni de Benaixeve impulsa la reactivació del seu polígon industrial amb noves reunions i projectes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve impulsa la reactivació del seu polígon industrial amb noves reunions i projectes

reunió amb els propietaris parcelaris


L'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve ha iniciat una ronda de reunions amb els propietaris de les parcel·les del polígon industrial Sector I-1 per a dinamitzar i revitalitzar aquesta àrea. La primera reunió ha estat presidida per l'alcaldessa Eva María Tejedor Marí, acompanyada pels tinents d'alcalde Luis Trejo i Pedro Pérez, amb l'objectiu de millorar la viabilitat del parc industrial i atreure noves empreses, així com optimitzar l'ús del sòl disponible.

Durant l'encontre, s'han discutit diverses propostes per a la millora i revitalització de la zona, establint un calendari de reunions periòdiques per a assegurar una col·laboració contínua entre l'Ajuntament i els propietaris.

Història del Sector I-1, envoltat d'altres poligons

El Sector I-1 va iniciar la seua construcció a principis de segle. No obstant això, després de diverses denúncies per les càrregues d'urbanització i reparcel·lacions, així com anul·lacions judicials i la fallida de l'últim agent urbanitzador, García Pitarch, el desenvolupament del polígon va quedar abandonat sense que ningú el tirara a faltar. No va ser fins a finals de 2020, després de la pandèmia, quan es van reiniciar les actuacions, incloent la substitució de lluminàries i el desescombro de parcel·les.

Aquest polígon es troba en la zona de la dreta de la CV-35 en direcció a Llíria, després de passar els Centre de Rehabilitació i els Cracks. Precisament enfront de l'altre polígon que des de fa anys ocupa una franja xicoteta entre la CV-35 i Colinas de Sant Antoni, un polígon, per cert que ha causat dificultats històriques, tant per la seua mala urbanització i problemes amb la via de servei que ho uneix, com per la pròpia estructura d'algunes empreses històriques (hui ja modificades) que provocaven sorolls, vibracions i contaminació als habitatges pròxims

El polígon I-1, segons alguns arquitectes és allò que tot municipi pretén, tindre empreses prop del seu entorn, però que realment els ecologistes i ambientalistes creuen que suposa una solució inapropiada perquè, en el cas de Sant Antoni es troba a menys de 7 quilòmetres de tres grans polígons industrials , el polígon de Font del Gerro, un dels més grans de l'àrea Metropolitana de València, així com del Parc Tecnològic , Tàctica i a pocs més del gran triangle industrial de la comarca, els polígons de Riba-roja, Xest i Loriguilla.

Reactivació amb noves empreses

El 2022, el polígon industrial va començar a renàixer amb l'acord per a la implantació d'una nova seu logística de l'empresa Primafrio, que seria la més gran de la Comunitat Valenciana, resultat de les negociacions amb el govern anterior. Aquest va ser el punt de partida d'un treball que el nou govern municipal continua acertadament amb l'objectiu de rellançar el polígon industrial de Sant Antoni de Benaixeve, pràcticament sense ús fins ara.

Objectius i declaracions

L'objectiu principal de la primera reunió, segons el govern de Sant Antoni, ha estat identificar i eliminar possibles obstacles que puguen dificultar l'arribada de noves empreses, assegurant que les accions del govern estiguen alineades amb les necessitats i expectatives dels agents clau del parc industrial. Al final de la reunió, l'alcaldessa Eva María Tejedor Marí va destacar la importància d'aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix el polígon industrial i buscar noves inversions. "Per a aquest equip de govern és fonamental maximitzar les oportunitats del polígon i buscar noves inversions," va afirmar.

També va mencionar que, "a diferència d'anteriors governs que feien moltes promeses buides mentre mantenien l'espai abandonat, l'actual administració vol fer de la col·laboració i el diàleg la clau d'un pla per a desenvolupar nous projectes que beneficien els negocis i generen ocupació i riquesa per als veïns". Finalment, Tejedor Marí va subratllar el compromís del seu equip per a crear un entorn atractiu per a les empreses.

Reivindicacions i oportunitats pendents

Des de l'inici de la urbanització del sector I-1, diversos grups veïnals han expressat preocupacions per que  volien que  es tralladaren a ell les empreses ubicades en el poligon de l'altre costat i lindant a Colinas i al poble, problemes de sorolls, trànsit excessiu de camions que equivoca la seua ruta i soroll per la implantació de gimnasos no ben regulats. Havien suggerit als anteriors Ajuntaments negociar el trasllat d'eixa xicoteta franja del polígon que colinda amb l'àrea municipal i la urbanització de Colinas de Sant Antoni, facilitant les permutes d'empreses ubicades actualment a les zones del nou poligon, com una forma moderna de desenvolupament urbanístic.

  

A l'esquerra la nau de PRIMAFRIO en construcció a la dreta l'antic poligon a la vora del poble i Colinas


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal