Riba-roja intensifica les seues accions en benestar animal amb la creació de la Mesa de Benestar Animal Riba-roja intensifica les seues accions en benestar animal amb la creació de la Mesa de Benestar Animal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja intensifica les seues accions en benestar animal amb la creació de la Mesa de Benestar Animal


L'Ajuntament de Riba-roja del Túria ha constituït oficialment la Mesa de Benestar Animal, una iniciativa impulsada per l'alcalde i presidida per la regidora de Benestar Animal, Raquel Pamblanco. Aquesta mesura té com a objectiu principal reforçar les polítiques de protecció i benestar animal en el municipi.

La Mesa de Benestar Animal centrarà els seus esforços en el seguiment i avaluació de les actuacions municipals relacionades amb el benestar animal. També es dedicarà a fomentar la col·laboració i coordinació amb entitats i associacions dedicades a aquesta àrea. Entre les seues funcions es troben la creació de taules de treball, la formulació de propostes i suggeriments als òrgans municipals i l'elaboració d'informes sobre les actuacions realitzades i les iniciatives de millora.

Raquel Pamblanco, regidora de Benestar Animal, ha destacat la importància d'aquesta nova estructura: "La creació d'aquesta Mesa és un pas fonamental per a reforçar les nostres polítiques de benestar animal. Amb la col·laboració de tots els integrants, podrem implementar estratègies més efectives i assegurar una millor qualitat de vida per als animals en el nostre municipi."

La Mesa de Benestar Animal està composta per representants de la Policia Local, l'àrea de Benestar Animal, associacions de gats i gossos, clíniques veterinàries i l'empresa adjudicatària de recollida d'animals. Aquest organisme transversal permet la participació activa de totes les parts implicades en la protecció i benestar dels animals.

En la seua primera reunió, la Mesa va abordar el Pla de Gestió Ètica de Colònies Felines. Aquest pla respon a la necessitat d'aprovar una estratègia que contemple la situació actual de les colònies felines al municipi. L'objectiu és trobar solucions als problemes associats a aquestes colònies, millorar la qualitat de vida dels gats, reduir l'impacte sobre la fauna salvatge i evitar riscos per a la salut pública a través de protocols d'actuació específics.

El següent pas serà l'estudi i aprovació del Pla pel Ple municipal, el qual inclourà un sistema de recuperació i acolliment d'animals, la promoció de campanyes de conscienciació i l'actualització de la informació relativa al benestar animal a la web de l'Ajuntament. A més, es suggeriran propostes per a adaptar les ordenances municipals a la Llei Estatal i Autonòmica de Benestar Animal.

Aquestes iniciatives marquen un avanç significatiu en les polítiques de benestar animal a Riba-roja del Túria, reafirmant el compromís de l'Ajuntament amb la protecció i cura dels animals.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal