Riba-roja del Túria: Nova Destinació per als Creueristes del Port de València Riba-roja del Túria: Nova Destinació per als Creueristes del Port de València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja del Túria: Nova Destinació per als Creueristes del Port de València



El municipi de Riba-roja del Túria està a punt de convertir-se en una atractiva alternativa per als turistes que arriben en creuer al port de València. Aquesta iniciativa forma part d'un pla per a diversificar l'oferta turística de la província i redistribuir els fluxos de visitants cap a l'interior.

El passat 26 de juny, un grup de touroperadors especialitzats en creuers va visitar Riba-roja per a explorar les seues potencialitats turístiques. Aquest viatge de familiarització, conegut com a "Fam Trip", es va organitzar en col·laboració amb la Diputació de Turisme i l'Autoritat Portuària de València, que han identificat Riba-roja com un emplaçament idoni per a oferir una proposta que combina cultura, patrimoni i naturalesa.

En els darrers anys, el turisme de creuers ha experimentat un creixement exponencial, amb el Mediterrani convertint-se en una de les rutes més sol·licitades pel turisme internacional. Segons dades de l'Autoritat Portuària, s'espera que en 2024 es registre un augment del 2,4% respecte a l'any anterior, superant les 820.000 places. Per a 2025, les previsions són encara més optimistes, amb un creixement projectat del 9%.

Robert Raga, alcalde de Riba-roja de Túria, destaca: "A Riba-roja de Túria disposem d'un atractiu i complet producte turístic que abasta la cultura, la història, el patrimoni, la naturalesa i la rica gastronomia, tot el que un visitant pot esperar d'una experiència turística".

Durant la seua visita, els touroperadors van participar en diverses activitats per a conéixer de primera mà les experiències que pot oferir la destinació. El programa va incloure una visita teatralitzada al jaciment de Pla de Nadal, on van ser rebuts pels personatges històrics Teodora i Tebdemir, que els van mostrar la gastronomia típica de l'època visigoda mitjançant un taller de tapes. Posteriorment, es van desplaçar al Parc Natural del Túria per a realitzar una ruta de marxa nòrdica i un descens en caiac pel riu.

Aquest "Fam Trip" va ser possible gràcies a la col·laboració de les empreses turístiques i restauradors locals, juntament amb la Tourist Info de Riba-roja de Túria. L'alcalde subratlla: "En aquests últims anys, les empreses locals han realitzat un important esforç per adaptar-se a la demanda turística i oferir experiències i productes de qualitat, la qual cosa ha permés posicionar-nos com a destinació turística d'interior".

Els touroperadors, després de la visita, van expressar la seua satisfacció i van coincidir a situar Riba-roja com una alternativa viable i atractiva per als creueristes. Per la seua banda, el representant de l'Autoritat Portuària de València que va acompanyar els touroperadors va manifestar un gran interés en buscar alternatives com aquesta, especialment davant les reticències de l'Ajuntament de València respecte a l'arribada de grans creuers que només romanen unes hores al port, contribuint al col·lapse de la ciutat.

Aquesta iniciativa s'emmarca en una estratègia més àmplia per a diversificar el turisme dels municipis d'interior de la província de València. L'objectiu és ampliar l'oferta turística per als creueristes amb experiències sostenibles fora de la ciutat de València, redistribuint així els fluxos turístics des de la capital cap a l'interior.

Els touroperadors que van participar en aquesta visita estan enfocats en un turisme de nivell mitjà-alt, i s'espera que els primers paquets turístics específics per a creueristes comencen a operar a partir del pròxim any. Aquesta iniciativa no només beneficiarà Riba-roja, sinó que també pot servir com a model per a altres municipis de l'interior que busquen desenvolupar el seu potencial turístic.

La combinació d'elements culturals, històrics i naturals que ofereix Riba-roja del Túria la converteix en una opció atractiva per als creueristes que busquen experiències més enllà de les típiques visites urbanes. A més, aquesta diversificació pot ajudar a alleujar la pressió turística sobre la ciutat de València, contribuint a un model de turisme més sostenible i equilibrat per a tota la Comunitat.
  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal