Riba-roja de Túria impulsa la natalitat amb el programa Xec Bebé + 2024 i fomenta el comerç local Riba-roja de Túria impulsa la natalitat amb el programa Xec Bebé + 2024 i fomenta el comerç local
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria impulsa la natalitat amb el programa Xec Bebé + 2024 i fomenta el comerç local

Riba-roja de Túria aprova les ajudes del xec bebé per a l'any 2024 amb un màxim de 500 euros per naixement, adopció o acollida

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat llum verda a les bases reguladores per a la concessió de les ajudes econòmiques destinades al programa “Xec bebé + 2024”. Aquest programa està orientat a finançar les despeses de les famílies relacionades amb el naixement, adopció legal o acollida de menors amb una durada superior als quatre mesos, que es duguen a terme dins del municipi. La iniciativa, que busca fomentar la natalitat i dinamitzar el comerç local, compta amb una partida pressupostària de 58.880 euros.

Aquest programa municipal no sols permet finançar les despeses familiars, sinó que també actua com un incentiu per a la promoció i dinamització del comerç de proximitat. Les ajudes es concedeixen a través del sistema de concurrència competitiva, on es detallen els criteris de compliment obligatori.

La finalitat principal d'aquesta iniciativa és afavorir la natalitat a Riba-roja de Túria, contribuint així a reduir l'envelliment de la població i les seues conseqüències en àmbits com la sanitat, l'educació, la protecció social o la dependència. Per a aquest any, les arques municipals destinen una partida de 58.880 euros.

Les bases reguladores estableixen els requisits que han de complir els beneficiaris. Les ajudes estan destinades a progenitors, adoptants o acollidors de menors nascuts, adoptats o acollits entre l'1 d'abril de 2023 i el 30 de setembre de 2024. Les famílies beneficiàries han d'estar empadronades amb una antiguitat superior als quatre mesos.

Altres requisits inclouen ser espanyol o estranger amb residència legal a Espanya, presentar una única sol·licitud per unitat familiar i, en cas de custòdia compartida, un dels progenitors ha de renunciar a la sol·licitud en benefici de l'altre. A més, no podran ser beneficiaris els progenitors privats total o parcialment de la pàtria potestat o tutela.

Entre les despeses subvencionables es troben l'adquisició d'articles per al cuidat i manteniment del bebé, com vestimenta, utensilis de puericultura, articles de seguretat, productes sanitaris i d'higiene. També es consideren subvencionables articles essencials per a la família, com roba, calçat, electrodomèstics i equipament per a la llar. Les despeses han de realitzar-se en comerços adherits a la campanya “Targeta Bebé Plus” fins al 31 d'octubre de 2024, excloent grans superfícies comercials i supermercats de més de 300 metres quadrats.

El programa exclou articles que no es consideren essencials, com tabac, begudes alcohòliques, loteries, jocs d'atzar, hostaleria o combustible. Els comerços adherits han de comunicar els productes o articles que ofereixen a les famílies per a la seua valoració per part de l'Agència per al Foment de les Iniciatives Comercials, que determinarà si són subvencionables.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “l'èxit aconseguit edició rere edició en una iniciativa que ha tingut molt bona acollida entre els ciutadans de la localitat amb l'objectiu d'augmentar la natalitat, l'única mesura que garanteix el manteniment de l'actual sistema de benestar social del qual gaudim i, al mateix temps, incentivem les compres en el comerç local”.

        


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal