Riba-roja de Túria impulsa el comerç local amb una injecció de 217.000 euros gràcies a la campanya 'Bono Comerç' Riba-roja de Túria impulsa el comerç local amb una injecció de 217.000 euros gràcies a la campanya 'Bono Comerç'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria impulsa el comerç local amb una injecció de 217.000 euros gràcies a la campanya 'Bono Comerç'

   


129 comerços participen en la iniciativa que busca dinamitzar l'economia local

 L'equip de govern del PSPV a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha presentat al ple municipal les conclusions de la campanya "Bono Comerç", que ha suposat una injecció econòmica de 217.000 euros en el teixit comercial local. Aquesta iniciativa ha comptat amb la participació de 129 comerços del municipi.

La campanya es va posar en marxa gràcies a un conveni signat el 24 d'octubre de 2023 entre l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de València, amb l'objectiu d'intensificar l'activitat econòmica local mitjançant la promoció i dinamització del sector comercial. La iniciativa va consistir en la venda de 2.170 bons, cadascun valorat en 100 euros, que es van distribuir de la següent manera: 1.970 bons es van vendre a través del web de la Cambra de València el 13 de novembre, exhaurint-se en poques hores, i 200 bons es van repartir presencialment entre les persones majors del municipi per evitar la bretxa digital.

L'Ajuntament va aportar 108.500 euros, el 50% del total dels bons, mentre que els altres 108.500 euros van ser aportats pels veïns que van adquirir els bons. Així, la campanya va suposar una injecció total de 217.000 euros en el teixit comercial local.

Les bases reguladores de la campanya establien com a objectiu la dinamització de l'activitat econòmica i el suport a la competitivitat dels petits establiments, afectats pels recents esdeveniments socials i econòmics que van reduir notablement el consum. Així, es pretenia impulsar el comerç local i reactivar l'activitat econòmica del municipi. Es destacava la importància de les petites i mitjanes empreses com a motor econòmic i social, contribuint a la consolidació d'un teixit econòmic sòlid i capaç de crear ocupació.

Els establiments adherits a la iniciativa havien de complir certes característiques, com ser una pime conforme a les normes de la Unió Europea, estar ubicat al terme municipal de Riba-roja de Túria, estar obert al públic de manera presencial i haver estat operatius abans de l'1 de setembre de 2023. A més, havien d'estar inclosos en determinats epígrafs de l'impost d'activitats econòmiques (IAE).

El departament de Comerç de l'Ajuntament va realitzar una enquesta per avaluar el grau de satisfacció de la campanya entre els 129 comerços participants, dels quals 82 van respondre. També la Cambra de València va fer una enquesta d'opinió i satisfacció, amb la participació de 111 comerços.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat "la gran acollida que té entre la ciutadania aquest tipus d'iniciatives de suport i dinamització del teixit empresarial i comercial, ja que són una part fonamental en la creació de llocs de treball, generació de riquesa i cohesió de la societat local".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal