Riba-roja de Túria endureix les penalitzacions contra el maltractament animal amb multes de fins a 3.000 euros Riba-roja de Túria endureix les penalitzacions contra el maltractament animal amb multes de fins a 3.000 euros
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria endureix les penalitzacions contra el maltractament animal amb multes de fins a 3.000 euros

 L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha ratificat definitivament l'ordenança de convivència ciutadana, que inclou sancions de fins a 3.000 euros per maltractament als animals i ocells, considerant aquestes accions com a faltas molt greus. Aquesta normativa s'activarà una vegada conclòs el període d'al·legacions.

L'ordenança, la primera d'aquest tipus a la localitat, pretén fomentar una convivència adequada entre els veïns, corregint i penalitzant comportaments incívics en espais i edificis públics. A més, busca preservar el mobiliari i les infraestructures públiques evitant la seua degradació.

Després de valorar diverses al·legacions durant el període establert, el text ha estat aprovat definitivament amb els vots del govern municipal i el suport de Partido Popular i Vox, mentre que Compromís i Esquerra Unida-Podem s'han abstingut.

Entre les al·legacions considerades, destaca la referida al maltractament animal. Seguint la nova legislació estatal, el maltractament a animals i ocells es cataloga ara com a infracció molt greu, amb multes que oscil·len entre 1.001 i 3.000 euros.

Així mateix, l'ordenança estipula multes de 60 a 500 euros per infraccions lleus, i de 501 a 1.000 euros per aquelles considerades greus. El text també promou el respecte i la llibertat en els espais públics, exigint als ciutadans que eviten comportaments que puguen deteriorar la localitat.

A més, l'ordenança prohibeix danys i alteracions als béns municipals, com ara pintades en mobiliari urbà, danys a la vegetació, o venda de productes sense permís en la via pública. També contempla la possibilitat d'exigir la reparació dels danys causats o la indemnització per perjudicis.

El alcalde, Robert Raga, ha destacat que l'ordenança "és una eina clau per a la convivència i l'harmonia entre tots els ciutadans, regulant amb detall les conductes diàries que poden ocórrer en qualsevol dia".


 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal