Riba-roja de Túria demana mesures estrictes en el Pla d'Acció contra el soroll de l'aeroport de València Riba-roja de Túria demana mesures estrictes en el Pla d'Acció contra el soroll de l'aeroport de València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria demana mesures estrictes en el Pla d'Acció contra el soroll de l'aeroport de València

Riba-roja sumarà al·legacions al Pla d'Acció contra el Soroll de l'Aeroport


L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, va participar ahir en una reunió tècnica informativa sobre el Pla d'Acció contra el Soroll (PAR), organitzada per la Subdelegació de Govern. En aquesta reunió han estat presents alcaldes i representants polítics i tècnics dels municipis afectats pel soroll del transport aeri.

El principal objectiu del PAR és reduir en un 30% la població afectada per molèsties cròniques de soroll per l'any 2030, com estableix la Directiva Europea 20002/49/CE. Aquest pla s'aplica a aeroports amb més de 50.000 operacions anuals, incloent-hi l'Aeroport de València, que en 2022 va registrar 73.501 operacions i més de 8,1 milions de passatgers.

Riba-roja de Túria, junt amb altres localitats com Manises, Mislata, Xirivella, Aldaia i Quart de Poblet, ha estat una de les més afectades per l'augment del trànsit aeri. Des de fa temps, aquestes poblacions reclamen a AENA mesures per reduir l'impacte del soroll sobre les vivendes, especialment en zones com La Llobatera, Carassols, Pla de Tochar, Pou d’Escoto i el centre urbà. Fins ara, s'ha aconseguit insonoritzar prop de 300 vivendes.

El PAR es troba actualment en exposició pública, i els Ajuntaments, entitats i ciutadania poden presentar al·legacions fins al 27 de juliol. L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, en col·laboració amb altres municipis afectats, proposarà mesures considerades necessàries per al benestar dels seus habitants. Entre aquestes mesures s'inclouen el tancament de l'aeroport en horari nocturn (de 00.00 a 7.00), la instal·lació de més punts de mesurament acústic, pantalles acústiques al perímetre de l'aeroport i compensacions per als municipis afectats. També es demana la millora de l'aïllament de les vivendes.

Pel que fa a la taxa aplicable als avions més antics, l'Ajuntament la considera insuficient i argumentarà que no eximeix les companyies aèries de la responsabilitat pel soroll. També es proposarà el pagament d'un cànon per servitud en els territoris afectats.

El Pla presentat ja inclou mesures de planificació i gestió d'usos del sòl, com l'actualització de la servitud acústica, l'optimització de trajectòries sobre zones poblades, procediments per a l'atenuació del soroll, i la reducció del soroll incentivant la renovació de flotes amb aeronaus menys sorolloses. A més, preveu el control i vigilància de la qualitat acústica, així com la participació i comunicació amb la ciutadania.

L'alcalde Robert Raga s'ha mostrat esperançat i ha subratllat la importància d'abordar aquesta problemàtica, que ha anat augmentant en els últims anys. Ha expressat el seu desig que totes les al·legacions presentades siguen tingudes en compte, especialment pel que fa al soroll dels avions i la contaminació excessiva que provoquen.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal