Rescat dramàtic a la mar d'Alacant: huit migrants salvats i tres desapareguts Rescat dramàtic a la mar d'Alacant: huit migrants salvats i tres desapareguts
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Rescat dramàtic a la mar d'Alacant: huit migrants salvats i tres desapareguts


En un succés que posa de manifest la contínua crisi migratòria a la Mediterrània, huit homes magrebins han sigut rescatats a 26 milles de Benidorm, en aigües d'Alacant, la nit del dilluns. El rescat, que va implicar una operació coordinada entre el vaixell Neptune Ethos i Salvament Marítim, va deixar al descobert una situació encara més preocupant: la possible desaparició de tres persones més.

L'odissea va començar el 27 de juny, quan onze persones van partir de Tipaza, Algèria, amb destinació a les costes alacantines. La seua embarcació, de dimensions reduïdes, va navegar durant dies abans que es produïra l'incident que va provocar el rescat.

El dilluns a les 19:41 hores, el Centre de Coordinació de Salvament Marítim de València va rebre l'alerta del Neptune Ethos sobre la presència de cinc persones a l'aigua amb armilles salvavides. Immediatament, es va posar en marxa un operatiu que incloïa el helicòpter Helimer 203, la Guardamar Polimnia i la patrollera Río Oja de la Guàrdia Civil.

En una ràpida successió d'esdeveniments, el Neptune Ethos va rescatar cinc homes magrebins a les 20:14 hores. Poc després, l'helicòpter Helimer 203 va localitzar i rescatar tres homes més. Els huit rescatats, tots aparentment en bon estat de salut, van declarar que originalment eren onze persones a bord de l'embarcació.

La logística del rescat va implicar decisions ràpides. Tres dels migrants van ser traslladats en helicòpter a València, mentre que els altres cinc van continuar el viatge amb el Neptune Ethos cap al seu port de destí a Fos, França.

A l'arribada a l'Aeroport de Manises, València, la Creu Roja va atendre els tres homes, tots majors d'edat. Se'ls va proporcionar aigua, un kit d'higiene i roba seca. Els migrants presentaven cremades solars i marejos per l'exposició prolongada al sol, la qual cosa va motivar la seua derivació a un hospital per a un reconeixement mèdic més exhaustiu.

Mentrestant, la preocupació per les tres persones suposadament desaparegudes va impulsar una intensa operació de recerca. La Guardamar Polimnia de Salvament Marítim, amb el suport de la Patrullera Río Ladra de la Guàrdia Civil, va rastrejar una àrea de deu milles al voltant del Cap de la Nau. Malgrat els esforços, la recerca es va suspendre a les 14:25 hores del dimarts, sense haver localitzat cap persona.

Aquest incident posa de relleu els perills que enfronten els migrants que s'aventuren a creuar la Mediterrània en embarcacions precàries. Les autoritats continuen alertant sobre els riscos d'aquestes travessies, mentre que organitzacions humanitàries demanen solucions més efectives i humanes per abordar la crisi migratòria.

La cooperació entre diferents cossos de seguretat i rescat, com Salvament Marítim, la Guàrdia Civil i la Creu Roja, ha sigut fonamental en aquesta operació. No obstant això, el desenllaç incert per a les tres persones no localitzades subratlla la necessitat de reforçar els mecanismes de prevenció i resposta davant aquestes situacions d'emergència al mar.

Mentre les investigacions continuen, les autoritats insten a la ciutadania a mantindre's alerta i informar sobre qualsevol avistament sospitós a les costes alacantines. La solidaritat i la conscienciació social són essencials per a previndre futures tragèdies i assegurar una resposta humanitària adequada a la complexa realitat de la migració marítima.

   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal