Renovalia obté l'aprovació ambiental per a una planta solar de 24,6 MW a Villar Renovalia obté l'aprovació ambiental per a una planta solar de 24,6 MW a Villar
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Renovalia obté l'aprovació ambiental per a una planta solar de 24,6 MW a Villar

  


Llum verda ambiental per a la planta solar de 24,6 MW de Renovalia a Villar

La planta connectarà a la xarxa mitjançant línies subterrànies.

Renovalia ha aconseguit la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) favorable per a un dels seus 19 projectes de plantes solars en la comarca dels Serrans. En concret, el Consell ha aprovat el projecte per a un parc fotovoltaic de 24,57 MW, situat en el terme municipal de Villar del Arzobispo. Aquesta instal·lació inclou una infraestructura d'evacuació composta per cinc centres de transformació i dues línies de 30 kV que connectaran els centres amb la subestació Villar 132/30 kV. La inversió total del projecte ascendeix a 10 milions d'euros.

Tot i això, la companyia haurà d'introduir algunes modificacions en el seu plantejament inicial per complir amb les exigències de la Generalitat Valenciana, tal com es detalla en la resolució publicada aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). La DIA favorable està condicionada a l'adaptació del projecte a aquestes demandes.

La Direcció General d'Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient ha indicat que la viabilitat ambiental del projecte depén del resultat de l'avaluació ambiental de la nova subestació de Villar. A més, s'exigeix la retirada de panells solars en una zona al nord-oest de l'àrea prevista per la pendent existent.

Entre altres recomanacions, s'ha demanat la creació de corredors de vegetació d'un mínim de 6 metres d'ample entre els recintes de la planta solar. Aquests corredors, disposats com a illes de panells solars, facilitaran la circulació de la fauna i el manteniment d'un ecosistema naturalitzat. A més, es requereix que el promotor disposi de zones impermeabilitzades i un sistema de recollida de possibles fuites d'olis i combustibles provinents de la maquinària i les estructures generades durant l'execució de l'obra.

La planta solar, anomenada 'Godelleta 19', es troba aproximadament a 2,5 quilòmetres al sud-est de Villar del Arzobispo, en les partides del Monte Olive i la Cañada Ginera. La instal·lació ocuparà una àrea de 26,89 hectàrees i constarà d'un camp generador de mòduls solars instal·lats en estructures metàl·liques fixes amb una inclinació de 25 graus, fixades directament al terreny. Aquests mòduls fotovoltaics es connectaran en sèrie i es distribuiran mitjançant línies subterrànies fins als centres de transformació per augmentar la tensió.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal