Rego demana al PP 'aclarir-se' en la reforma de la Llei d'Estrangeria Rego demana al PP 'aclarir-se' en la reforma de la Llei d'Estrangeria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Rego demana al PP 'aclarir-se' en la reforma de la Llei d'Estrangeria


      


La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, ha instat aquest dilluns al PP a "aclarir-se" respecte a la reforma de la Llei d'Estrangeria, enfront d'una setmana que ha qualificat com a "molt intensa". Rego ha destacat que treballaran amb tots els grups polítics per a aconseguir que la iniciativa prospere.

"Bé, a aquesta hora s'ha registrat la proposició de llei i tindrem una setmana molt intensa, treballant de manera molt intensa amb tots els grups parlamentaris", ha assenyalat Rego en una entrevista a La Sexta. Aquestes declaracions s'han produït després que PSOE, Sumar i Coalició Canària presentaren aquest dilluns la iniciativa al Congrés dels Diputats per a modificar l'article 35 de la Llei d'Estrangeria amb l'objectiu de repartir menors migrants no acompanyats.

La ministra ha afegit que ja han recollit propostes d'alguns grups parlamentaris que estan contemplades en aquesta proposta inicial. Tot i això, ha indicat que intentaran obtenir els suports o les abstencions necessàries per a tirar endavant la iniciativa.

Rego ha qualificat la proposta com a "equilibrada", "justa" i que "vetlla pels interessos superiors dels xiquets i de les xiquetes".

Sobre què passaria si no aconsegueixen els suports suficients per a que la iniciativa prospere, Rego ha afegit que plantegen que hi haja un mecanisme "que atenga el fenomen migratori amb caràcter presencial, però també amb caràcter futur, d'una manera estructurada, planificada, amb recursos suficients". "Ara mateix estem amb això, esperem i confiem en obtenir el suport dels grups i aquest és el moment en què estem", ha afirmat.

"ALTRES MECANISMES" QUE "S'HAN D'ESTUDIAR"

Respecte a un 'pla B', la ministra ha explicat que hi ha "altres mecanismes" que es poden posar en marxa i que "s'han d'estudiar", com per exemple declarar l'emergència. No obstant això, Rego ha assenyalat que aquesta mesura no resoldria el problema estructural, sinó que solucionaria el "problema puntual".

També s'ha referit al decret llei que sol·licita Canàries perquè la resposta siga immediata. "De moment hem optat per la proposició de llei perquè creiem que genera més garanties jurídiques per als xiquets i les xiquetes", ha afegit.

A més, ha explicat que el decret podria generar una situació de "certa incertesa" per a garantir els drets de la infància en cas que no tinga suport. "Hem optat per la proposició de llei, que de tenir els suports es podria fer també en un temps més o menys accelerat, de manera que ens donaria temps també a poder fer front a la situació", ha subratllat Rego.

També ha fet referència a les peticions dels 'populars', entre les quals ha mencionat mesures addicionals, com un fons de contingència per a atendre i acollir els menors. "La concreció de les propostes del Partit Popular està sent alguna cosa difícil i difusa, perquè cada dia de la setmana ixen dient una cosa diferent, i la veritat és que tampoc es sap molt bé qui té el lideratge al Partit Popular, no sabem si la senyora Ayuso amb les seues declaracions o el senyor Feijóo canviant de criteri cada dia de la setmana", ha recalcat.

Així mateix, ha exposat que el PP haurà de "aclarir-se" en aquest tema. "La qüestió és que ara mateix el Partit Popular pot fer un gest, pot posar-se del costat del respecte i de la protecció dels drets de la infància o poden seguir, d'alguna manera, no situant-se clarament", ha apuntat la titular de Joventut i Infància.

Per la seua part, els 'populars' consideren que Espanya necessita un pla integral d'immigració, opinió que comparteix el Govern, segons Rego. Així, la ministra ha afegit que, de fet, en l'última Conferència Sectorial, es va debatre en l'ordre del dia la creació d'un grup de treball per a dissenyar una estratègia d'acompanyament, una estratègia de país per a la infància migrant no acompanyada. "És curiós que el Partit Popular demane això i haja votat en contra fa quatre dies del marc per a treballar aquest pla estratègic", ha destacat.

Finalment, Rego ha explicat que la reforma de l'article 35 és un "primer pas", però que se'n necessiten més. "Necessitem una estratègia de país per a fer-nos càrrec de la infància migrant no acompanyada, això s'ha de treballar amb les comunitats autònomes i amb els partits polítics i nosaltres hem fet l'esforç, el gest d'obrir aquest espai de treball", ha conclòs.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal