Querella contra el Jutge Peinado per presumpta prevaricació judicial Querella contra el Jutge Peinado per presumpta prevaricació judicial
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Querella contra el Jutge Peinado per presumpta prevaricació judicial

La Abogacía General del Estado, en representació del President del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha presentat una querella contra el magistrat-instructor del Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado García, per la presumpta comissió d'un delicte de prevaricació judicial.

Segons el document de la querella, signat per l'Advocada de l'Estat que hem pogut accedir des de Crònica, es considera que el Jutge Peinado ha dictat resolucions injustes a consciència, en el marc de les Diligències Prèvies 1146/2024. Aquestes diligències estan relacionades amb la investigació de Begoña Gómez Fernández, esposa del President del Govern, per un presumpte delicte de tràfic d'influències.

La querella se centra principalment en dos actes processals:

  1. Providència del 19 de juliol de 2024: En aquesta, el Jutge Peinado va acordar la pràctica de la prova testifical del President del Govern, Pedro Sánchez, en el seu despatx oficial al Palau de la Moncloa, en lloc de per escrit com ho preveu l'article 412.2 de la Llei d'Enjudiciament Criminal quan es tracta de declaracions de membres del Govern sobre fets coneguts per raó del seu càrrec.

  2. Providència del 26 de juliol de 2024: Tot i la comunicació del President del Govern, en la qual insistia en la necessitat que la seva declaració es realitzés per escrit d'acord amb la normativa vigent, el magistrat va mantenir la decisió de prendre-li declaració en el seu despatx oficial.

La querella al·lega que el Jutge Peinado ha ignorat deliberadament les garanties processals establertes per la Llei d'Enjudiciament Criminal, provocant un descrèdit gratuït a la institució que representa el President del Govern. A més, es destaca que la citació per a la declaració del President es va efectuar sense respectar el termini necessari per a la resolució dels recursos plantejats contra les decisions judicials prèvies.

L'acusació sosté que aquestes actuacions judicials no tenen cap fonament jurídic i es van dur a terme amb una clara desviació de poder, amb l'únic objectiu de perjudicar el prestigi del President del Govern.

Segons hem pogut coneixer en Crònica, la querella ha estat presentada davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que és l'òrgan competent per conèixer de les causes penals contra jutges i magistrats.

El delicte de prevaricació judicial està tipificat en l'article 446 del Codi Penal i pot comportar penes de presó de fins a quatre anys i inhabilitació absoluta de fins a vint anys, en cas de sentències o resolucions injustes contra el reo en causes criminals per delictes greus o menys greus.

La Abogacía General del Estado ha sol·licitat que s'iniciï una investigació exhaustiva dels fets denunciats i que es depurin les responsabilitats que corresponguen. Aquesta actuació no pretén ser un atac contra el poder judicial, sinó una defensa de l'Estat de Dret i de les garanties institucionals que protegeixen totes les institucions de l'Estat.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal