Proposta d'acord d'estabilitat a la Diputació de València: PSPV-PSOE busca evitar la dependència de Vox Proposta d'acord d'estabilitat a la Diputació de València: PSPV-PSOE busca evitar la dependència de Vox
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Proposta d'acord d'estabilitat a la Diputació de València: PSPV-PSOE busca evitar la dependència de Vox

   

Proposta d'acord d'estabilitat a la Diputació de València: PSPV-PSOE busca evitar la dependència de Vox

Carlos Fernández Bielsa, portaveu del PSPV-PSOE a la Diputació de València, ha proposat un acord d'estabilitat al govern provincial per evitar la dependència de Vox. Aquesta proposta ha sorprès tant el PP com Ens Uneix, que han expressat la seua disposició a dialogar si es constata un canvi real en la postura del PSPV.

Actualment, el govern de la Diputació de València està integrat per PP i Ens Uneix, que han manifestat la seua sorpresa pel "gir de guió" del portaveu socialista. Bielsa ha plantejat un "acord d'estabilitat" amb l'objectiu que PP i Ens Uneix deixen de dependre de Vox per a la governabilitat. Segons Bielsa, aquesta iniciativa busca "deixar enrere el radicalisme de l'inici del mandat", millorar "la qualitat democràtica i l'estabilitat", afavorir l'"interès municipalista" i evitar que Vox "imposi la seua ideologia a la institució provincial". El portaveu socialista, que també és secretari general del PSPV-PSOE a la província, ha anunciat que comunicarà aquesta proposta a l'executiva de la seua formació.

No obstant això, fonts del govern de la Diputació han indicat que el grup socialista liderat per Bielsa "no ha presentat cap proposta al president, Vicent Mompó", del PP, i que no s'ha mantingut cap reunió per parlar d'un acord. A més, han aclarit que "Vox no pertany a l'equip de govern de la Diputació" de València.

PP i Ens Uneix han destacat la seua sorpresa davant aquest canvi de postura de Bielsa, especialment després d'un any de tensions i incapacitat per arribar a acords. Han recordat que el PSPV va votar en contra del pressupost del 2024, malgrat ser el pressupost més inversor de la història, amb majors dotacions per a igualtat, memòria i suport al valencià. Tot i això, han valorat positivament que els socialistes intenten deixar enrere el radicalisme del principi del mandat. Les dues formacions han afirmat que "sempre és positiu que els socialistes intenten deixar enrere el radicalisme del principi del mandat". "Si això és així, i ho demostren, sempre estem oberts al diàleg, a arribar a consensos i acords, perquè és la forma en la qual treballem en la Diputació", han afegit.

També han destacat que "el que no era acceptable era que Bielsa intentara convertir el ple provincial en una càmera on fer oposició al Consell --del president de la Generalitat Valenciana i del PPCV, Carlos Mazón".

Les mateixes fonts han assenyalat que aquesta nova actitud de Bielsa podria respondre a la seua delicada situació dins del PSOE, amb problemes interns i rivalitats que també afecten el grup socialista de la Diputació. En aquest sentit, han considerat que aquest canvi de postura suposa el reconeixement d'un fracàs polític, el de la postura radical adoptada per Bielsa.

Per la seua banda, Carlos Fernández Bielsa ha destacat que els "vots de Vox són necessaris" per al govern actualment, però ha subratllat que l'"acord d'estabilitat" que defensa "impediria que Vox puga imposar la seua ideologia en la institució provincial".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal