Primer paquet de mesures de regeneració: Sumar negocia amb el PSOE la derogació de la Llei Mordassa Primer paquet de mesures de regeneració: Sumar negocia amb el PSOE la derogació de la Llei Mordassa
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Primer paquet de mesures de regeneració: Sumar negocia amb el PSOE la derogació de la Llei Mordassa


La derogació de la Llei Mordassa com a peça clau en les negociacions

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha confirmat que estan treballant conjuntament amb el PSOE en la definició de les mesures de regeneració que el president del Govern, Pedro Sánchez, presentarà aquesta setmana al Congrés. La derogació de la Llei Mordassa és un tema "essencial" per a l'espai de Sumar.

En una roda de premsa aquest dilluns, Urtasun ha subratllat que aquest dimecres es presentarà un primer paquet d'actuacions en matèria de regeneració democràtica. No obstant això, ha deixat clar que aquest camp requereix un "procés llarg" que s'ha de desplegar al llarg de la legislatura.

Una primera tanda de mesures valentes

Urtasun ha destacat que aquesta primera tanda d'iniciatives ha de ser "valenta" i "de calat" per tal d'aconseguir un suport majoritari al Congrés. "El soci minoritari de la coalició ja ha deixat clar que no vol mesures cosmètiques", ha dit.

El també ministre de Cultura, juntament amb el dirigent d'IU Enrique Santiago, està liderant els contactes amb el PSOE en matèria de regeneració. Urtasun ha destacat que ja van anunciar que posarien sobre la taula el compromís de derogar la Llei Mordassa i esperen aconseguir un "acord satisfactori" en aquest sentit.

"La Llei Mordassa (en referència a la seva derogació) és una qüestió que per a nosaltres és essencial. Estiguérem a punt d'aconseguir la seva derogació en el mandat anterior i creiem que ja ha passat un temps suficient en aquesta legislatura per a que això s'abordi", ha afegit. "Estem treballant perquè aquest primer paquet de mesures sigui el més ambiciós possible".

Proposició de llei per reformar la Llei de Seguretat Ciutadana

      


Sumar ja va registrar al Congrés una proposició de llei per reformar la Llei de Seguretat Ciutadana, recuperant el text de la ponència que va decaure la legislatura passada. Aquesta proposta deixava els aspectes que van generar discrepàncies amb socis com ERC o Bildu, que demanen eliminar en aquesta llei l'ús de pilotes de goma, per a la negociació entre els grups parlamentaris.

Defensa dels impostos permanents a la banca i energètiques

D'altra banda, Urtasun ha mencionat la qüestió dels nous Pressupostos Generals de l'Estat. Ha afirmat que és necessari que el sostre de despesa, deute i dèficit per a l'any que ve sigui acord amb la necessitat de seguir desplegant polítiques progressistes i d'ampliació de drets, com per exemple, l'ampliació de permisos.

Ha declarat que treballen dins del Govern per a que els futurs comptes públics reforcin "significativament" la part dels ingressos públics, estant convençuts que ha d'haver un "gran salt en matèria de fiscalitat".

Això passa, ha explicat, per fer permanents els impostos extraordinaris a la banca i les energètiques, eliminar gran part de les deduccions que existeixen actualment a l'Impost de Societats, a més de fixar un sòl mínim d'aquest tribut a les multinacionals.

A més, ha desgranat que cal rebaixar l'IVA a productes de primera necessitat i elevar-lo a activitats com el combustible en l'aviació o als pisos turístics, unit a la seva exigència de fixar un impost als "marges excessius" de les grans distribuïdores d'aliments.

Sumar i el PSOE continuen treballant de manera intensa en la definició del primer paquet de mesures de regeneració democràtica. La derogació de la Llei Mordassa es presenta com un element central en aquestes negociacions, amb l'objectiu de presentar unes iniciatives valentes i ambicióses. A més, la defensa de mesures fiscals progressistes segueix sent una prioritat per a garantir una major justícia social i econòmica.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal