PP i Vox aproven la Llei de la Concordia enfront de les crítiques de l'oposició i les víctimes del franquisme PP i Vox aproven la Llei de la Concordia enfront de les crítiques de l'oposició i les víctimes del franquisme
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PP i Vox aproven la Llei de la Concordia enfront de les crítiques de l'oposició i les víctimes del franquisme

    


El ple de Les Corts Valencianes ha aprovat definitivament la Llei de la Concordia, impulsada pel PP i Vox, gràcies a la majoria dels grups que conformen el govern, mentre que l'oposició ha manifestat el seu rebuig. El 'president' de la Generalitat, Carlos Mazón, junt amb consellers i diputats del PP i Vox, s'han alçat en peu en finalitzar la votació. D'altra banda, els diputats del PSPV han mostrat cartells amb el lema 'Veritat, justícia i reparació', i els de Compromís han alçat llibres relacionats amb la memòria democràtica.

La nova normativa substitueix la Llei de Memòria Democràtica de 2017 i abasta el període des de 1931 en lloc de començar a l'inici de la democràcia. En el debat final, PSPV i Compromís han advertit que portaran la llei davant qualsevol instància, tant estatal com internacional, mentre el PP els ha acusat de judicialitzar la política.

Durant la sessió de control, Mazón ha defensat la Llei de la Concordia, destacant que aquesta reconeix els drets de totes les víctimes de violència política, a diferència de la Llei de Memòria Democràtica anterior. Ha esmentat específicament el cas de Miguel Ángel Blanco, assassinat per ETA, i ha afirmat que, si haguera nascut a Castelló, no se li reconeixeria com a víctima de violència política amb l'antiga llei, però sí amb la nova llei de la Generalitat.

El síndic del PSPV, José Muñoz, ha criticat durament la Llei de la Concordia, qualificant-la d'"infame" i "indigna". Ha acusat Mazón de liderar els "ultras" a la Comunitat Valenciana i de vincular immigració amb delinqüència, així com de negar la violència de gènere. Muñoz ha advertit que la nova llei equipara víctimes amb botxins i dignifica els franquistes, reobrint velles ferides.

Per la seua part, el síndic de Vox, José Mª Llanos, ha celebrat l'aprovació de la llei com un "dia històric" per al Regne de València, afirmant que aquesta llei augmenta la llibertat dels valencians.

 Rosa Pérez Garijo, coordinadora d'EUPV, ha assenyalat que la Llei de la Concordia suposa un retrocés important en la qualitat democràtica valenciana, acusant PP i Vox de menysprear els drets humans i de no ser una dreta democràtica per ignorar els crims del franquisme.

Des de fora del Parlament, la coordinadora general de Podem, María Teresa Pérez, ha denunciat que la llei equipara el franquisme amb la democràcia de la Segona República i representa un retrocés democràtic. Ha indicat que Podem utilitzarà totes les vies per denunciar i recórrer la llei i seguirà donant suport a les associacions memorialistes.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal