Pintar els Terrats de Blanc: Una Solució Eficient per Refredar les Ciutats Pintar els Terrats de Blanc: Una Solució Eficient per Refredar les Ciutats
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pintar els Terrats de Blanc: Una Solució Eficient per Refredar les Ciutats

Pintar els terrats de blanc refreda més les ciutats que la vegetació

Pintar els terrats de blanc o cobrir-los amb una capa reflectant seria més efectiu per a refredar les ciutats que els "terrats verds" amb plantes, la vegetació en l'àmbit del carrer o els panells solars. Un nou estudi de la University College London (UCL) demostra que l'ús extensiu de l'aire condicionat podria augmentar la temperatura exterior fins a 1 grau C al centre dens de Londres.

Detalls de l'estudi Publicat a la revista Geophysical Research Letters, l'estudi va utilitzar un model climàtic urbà tridimensional del Gran Londres per a provar els efectes tèrmics de diferents sistemes passius i actius de gestió de la calor urbana, incloent-hi els "terrats freds" pintats, els panells solars, els terrats verds, la vegetació arbòria en l'àmbit del sòl i l'aire condicionat durant els dos dies més calorosos de l'estiu de 2018, el més càlid registrat.

Resultats principals Els "terrats freds" podrien reduir les temperatures exteriors a Londres en una mitjana d'1,2 graus C, i fins a 2 graus C en algunes zones. Altres sistemes, com la vegetació en l'àmbit del carrer o els panells solars, oferirien un efecte de refredament net menor, de només 0,3 graus C de mitjana. Així i tot, proporcionen altres beneficis ambientals. Els terrats verds, encara que útils per al drenatge d'aigua i els hàbitats de la vida silvestre, tindrien un efecte de refredament insignificant de mitjana.

L'aire condicionat, que transfereix la calor des de l'interior dels edificis a l'exterior, podria escalfar l'entorn urbà exterior en uns 0,15 graus C per a la ciutat en general, però fins a 1 grau C al centre dens de Londres. Els investigadors van descobrir que l'augment en la distribució d'unitats d'aire condicionat podria ser alimentat completament per panells solars fotovoltaics si s'instal·laren àmpliament.

Conclusió Segons el Dr. Oscar Brousse de la Bartlett School of Environment, Energy & Resources: "Vam provar exhaustivament múltiples mètodes que ciutats com Londres podrien utilitzar per a adaptar-se i mitigar l'augment de les temperatures, i vam descobrir que els terrats freds eren la millor manera de mantenir baixes les temperatures durant els dies d'estiu extremadament calorosos."

A mesura que el clima canvia, els residents urbans són particularment vulnerables a l'augment de les temperatures. Les ciutats atrapen la calor, causant l'efecte illa de calor urbana, augmentant el malestar i la mortalitat durant els períodes de calor. Per això, els planificadors urbans estan explorant mètodes de refredament passius com els terrats freds, verds i la vegetació urbana, així com mètodes actius com l'aire condicionat.

Detalls addicionals Els terrats freds, reflectint la calor en lloc d'absorbir-la, tenen el doble benefici de refredar tant l'ambient urbà exterior com l'interior dels edificis. Els terrats verds podrien reduir les temperatures urbanes en una mitjana de 0,5 graus C durant les hores més càlides del dia, però aquest efecte es compensaria a la nit, augmentant les temperatures nocturnes. La conversió d'espais verds urbans en zones amb arbres caducifolis podria refredar les temperatures nocturnes, però podria augmentar la humitat de l'aire, afectant el confort tèrmic dels residents.


   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal