Paterna dona la benvinguda a 16 xiquets sahrauís dins del programa 'Vacances en Pau' Paterna dona la benvinguda a 16 xiquets sahrauís dins del programa 'Vacances en Pau'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna dona la benvinguda a 16 xiquets sahrauís dins del programa 'Vacances en Pau'

El Saló de Plens de l'Ajuntament de Paterna va acollir ahir a la vesprada una càlida cerimònia de benvinguda per a 16 xiquets i xiquetes sahrauís. Aquests menors passaran els mesos estiuencs de juliol i agost amb famílies acollidores de Paterna i municipis dels voltants, gràcies a la iniciativa social "Vacances en Pau".

L'acte va comptar amb una notable representació institucional. Isabel Segura, Tinenta Alcalde de Garantia Social, Igualtat i Tradicions, va encapçalar la delegació municipal. L'acompanyaven Andrea López, regidora d'Inclusió Social, Joventut i Foc, i Johana Gómez, al capdavant de les àrees de Medi Ambient i Benestar Animal.

A més dels càrrecs polítics, van estar presents dues figures essencials en l'organització del programa. Loles Ripoll, presidenta de l'Associació ONG Sàhara Lliure, va representar l'entitat coordinadora. Per la seua banda, Mohamed El Mamun Ahmed, en qualitat de Delegat Sahrauí per a la Comunitat Valenciana, va aportar la veu institucional del poble sahrauí.

Durant la seua intervenció, Isabel Segura va destacar el valor de la solidaritat veïnal. "Volem expressar el nostre agraïment als veïns i veïnes que han decidit compartir el seu estiu amb aquests xiquets i xiquetes", va manifestar la Tinenta Alcalde. Els menors acollits provenen dels camps de refugiats de Tinduf, situats al sud-oest d'Algèria, on viuen en condicions sovint difícils.

El programa "Vacances en Pau" té una dilatada història a Paterna. Cada estiu, famílies del municipi i de poblacions properes obrin les portes de les seues cases a aquests xiquets sahrauís. L'objectiu principal és oferir-los unes vacances allunyades de les dures condicions dels camps de refugiats, al mateix temps que se'ls proporciona accés a revisions mèdiques i una alimentació equilibrada.

Aquesta iniciativa no només beneficia els xiquets i xiquetes acollits, sinó que també serveix per a conscienciar la població local sobre la realitat del poble sahrauí. Les famílies d'acollida tenen l'oportunitat d'aprendre directament sobre la cultura i les tradicions sahrauís, fomentant així l'entesa intercultural.

El compromís de Paterna amb el programa "Vacances en Pau" és un reflex d'una tradició solidària que s'ha mantingut ferma al llarg dels anys. Aquesta acció s'emmarca en un context més ampli de cooperació internacional i ajuda humanitària, en el qual participen activament nombrosos municipis arreu del territori espanyol.

L'estada dels xiquets i xiquetes sahrauís a Paterna i la seua comarca durant els pròxims dos mesos no només els proporcionarà un respir de les complicades circumstàncies en què viuen habitualment, sinó que també enriquirà l'experiència vital de les famílies d'acollida i de tota la comunitat local.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal