Organitzacions de Premsa Exigeixen Reunió Urgent amb Sánchez per Alliberar Pablo González Organitzacions de Premsa Exigeixen Reunió Urgent amb Sánchez per Alliberar Pablo González
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Organitzacions de Premsa Exigeixen Reunió Urgent amb Sánchez per Alliberar Pablo González

Pablo Gonzalez amb una de les darreres fotos treballant


Organitzacions, sindicats, associacions i entitats periodístiques d'Espanya, Europa i internacionals han instat al Govern espanyol a actuar "immediatament" per aconseguir la llibertat del seu col·lega Pablo González, empresonat a Polònia des de fa 28 mesos. Han sol·licitat una reunió urgent amb el president Pedro Sánchez o el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares.

"Reclamem al Ministeri d'Afers Exteriors i al mateix president d'Espanya, Pedro Sánchez, que prenga cartes en l'assumpte i inicie, al més alt nivell amb el seu homòleg polonés, els tràmits, trobades, negociacions o iniciatives diplomàtico-polítiques pertinents per aconseguir l'alliberament immediat d'un periodista que pateix en sòl europeu una fallada democràtica, una detenció inadmissible des del punt de vista del Dret i la llibertat de premsa", han manifestat en la petició que han subscrit.

Les organitzacions volen que l'Executiu espanyol faça "tot menys permetre que un periodista, Pablo González, siga la víctima involuntària del complicat, bel·licós i convuls escenari internacional".

En aquest sentit, sol·liciten poder mantindre, "amb urgència", una reunió amb el president del Govern, Pedro Sánchez, o, si és el cas, amb el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, per "exposar-los la visió que des de la professió es té de la intolerable situació" que està patint el periodista i quines han de ser, segons ells, les mesures que han de prendre les autoritats espanyoles.

Firmen la sol·licitud l'Agrupació de Periodistes de CCOO; Agrupació de Periodistes d'UGT; Associació #FreePabloGonzález; Associació Basca de Periodistes / Euskal Kazetarien Elkartea; Col·legi Basc de Periodistes / Kazetarien Euskal Elkargoa; Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya; Federació de Sindicats de Periodistes; Federació Europea de Periodistes; Federació Internacional de Periodistes; Xarxa de Col·legis Professionals de Periodistes; i Reporters Sense Fronteres.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal