Morant demana al PP que trenque amb Vox per 'dignitat' però els veu 'molt enamorats' i 'indistinguibles' a la Comunitat Morant demana al PP que trenque amb Vox per 'dignitat' però els veu 'molt enamorats' i 'indistinguibles' a la Comunitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Morant demana al PP que trenque amb Vox per 'dignitat' però els veu 'molt enamorats' i 'indistinguibles' a la Comunitat


La secretària general del PSPV-PSOE i ministra de Ciència, Diana Morant, ha exigit al PP que siga esta formació qui "trenque amb Vox per dignitat". Malgrat això, ha afirmat que hui dijous, a Les Corts, "més que en crisi", els ha vist "molt enamorats", "totalment alineats i indistinguibles".

Morant s'ha pronunciat així davant la possible ruptura dels pactes autonòmics entre PP i Vox, en declaracions als mitjans durant la sessió del ple de Les Corts en la qual s'ha aprovat definitivament la Llei de Concòrdia de PP i Vox.

La secretària general del PSPV ha afirmat que no pot demanar-se al seu partit que recolze a "un PP que a dia de hui és indistinguible de Vox" i que "es dedica a retallar drets als ciutadans". Ha assenyalat que "el Partit Popular té un deute moral amb la societat i és trencar amb la ultradreta i traure-la de les institucions".

En la seua opinió, "no deixa de ser curiós que siga Vox el que amenaça amb trencar amb el PP i no a l'inrevés". Ha apuntat que això és el que li ha estat demanant la seua formació "des del primer dia" a Vox. A més, ha posat en relleu que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, va ser el primer candidat a president d'una comunitat autònoma que va pactar amb Vox.

La ministra ha assenyalat que no sap què ocorrerà amb els governs autonòmics, però ha afirmat que es tracta d'"un debat que transcendix l'autonòmic", en el qual "el problema de fons és la disputa que hi ha hui dia entre el PP i Vox per a veure quin dels dos és més radical".

Ha retret "la indefinició del Partit Popular", que segons la seua opinió "no té model social ni model de país ni té resposta per als grans debats als quals s'enfronta la societat espanyola", com el finançament autonòmic en la qual els presidents autonòmics del PP "no són capaços de posar-se d'acord".

En el cas del repartiment territorial de menors migrants no acompanyats, "estan competint per a veure quin dels dos és més insolidari", ha insistit. Ha defensat que el Govern central està "plantejant la solidaritat entre comunitats" de la mateixa manera que "Espanya planteja a la Unió Europea la solidaritat entre territoris i entre països".

Així mateix, ha subratllat la "diferència amb el que està ocorrent a Europa", on "a França han tornat a posar un cordó sanitari a la ultradreta".

Per contra, considera que "ací tenim a un PP que ha abraçat a la ultradreta i l'ha ficat en les institucions", i ha posat com a exemple l'aprovació de la Llei de Concòrdia.

Preguntada per si considera que el PSPV està en un "bon moment" davant de la situació de les tres federacions socialistes provincials, Morant ha assegurat que el PSOE és "l'alternativa real de govern al senyor Mazón i al govern més radical de la història de la Comunitat Valenciana". "Per descomptat, estem preparats i jo convide a Mazón a convocar eleccions quan vulga", ha resolt.

  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal