Llíria incrementa un 41% les visites turístiques en el primer semestre de 2024 Llíria incrementa un 41% les visites turístiques en el primer semestre de 2024
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria incrementa un 41% les visites turístiques en el primer semestre de 2024


El departament municipal de Visit Llíria ha fet balanç de les dades turístiques del primer semestre de 2024. Les visites a la ciutat han augmentat un 41% respecte al mateix període de 2023, amb unes 1.000 més, i es preveu que aquestes xifres milloren encara més en el que resta d'any.

El regidor de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO de Llíria, Paco García, ha expressat la seua satisfacció pels resultats obtinguts: “Estem contents amb els resultats de visites d'enguany, en què s'han reactivat programes i visites guiades que feia temps no es realitzaven”.

Llíria compta amb 14 Béns d'Interès Cultural, de diverses èpoques i civilitzacions, des dels ibers, romans fins a l'època medieval. Alguns d'ells, com l'església de la Sang, estan declarats Monument Nacional. Aquests elements patrimonials han rebut quasi 9.000 visites aquest semestre.

El regidor ha incidit en l'augment del nombre de persones que han vingut a conéixer o gaudir la localitat, sense comptar els visitants que han arribat pel seu compte per passejar o assistir a festivals, festes locals i activitats organitzades per Cultura i Turisme Llíria al llarg de l'any.

El nou enfocament del servei, amb un increment dels horaris d'obertura dels monuments i l'ampliació de visites guiades temàtiques amb el nou equip de Turisme, ha revitalitzat l'atracció per a nous visitants en 2024.

Pel que fa a les visites temàtiques, s'ha recuperat el Festival IberLlíria, s'ha potenciat el cicle “Històries Nocturnes” amb nous elements musicals, i el programa “Amare et Sapere” al febrer. A més, els festivals de música antiga eMe, EdetaArts, LLUM Fest i l'Open House València, que se celebrarà a l'octubre, han tingut una gran acollida per part del públic.

Projectes de futur

De cara al futur, la Regidoria de Turisme està treballant en diversos plans de millora de la senyalització, digitalització de la informació turística i plans de sostenibilitat per a generar nous recursos i serveis que atraguen més visitants. També es pretén incrementar les places d'allotjament i establir un parc d'oci familiar que siga una referència en la comarca i l'àrea metropolitana.

Dins del patrimoni històric, l'Ajuntament invertirà prop de 3 milions d'euros en la finalització del projecte de posada en valor de les Termes Romanes de Mura i la regeneració dels accessos a la Vila Vella, recuperant part de la muralla medieval.

A més, es treballa en nous productes perquè el visitant puga gaudir d'un cap de setmana complet a la localitat i recórrer els més de 3.000 anys d'història de Llíria a través de les diferents civilitzacions que s'hi van establir.

"Estem segurs que, amb la culminació de tots aquests projectes, Llíria es consolidarà com un espai turístic d'interior de referència a la província de València i serà un revulsiu econòmic per a la localitat", ha assenyalat Paco García.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal