Llíria impulsa la creació literària amb la desena edició del certamen 'Pascual Enguídanos-George H. White' Llíria impulsa la creació literària amb la desena edició del certamen 'Pascual Enguídanos-George H. White'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria impulsa la creació literària amb la desena edició del certamen 'Pascual Enguídanos-George H. White'

L'Ajuntament de Llíria ha anunciat l'obertura del termini d'inscripció per a la desena edició del certamen de relats curts 'Pascual Enguídanos-George H. White' 2024. Aquest concurs literari, que es celebra anualment, ret homenatge a l'escriptor local Pascual Enguídanos, considerat un pioner de la ciència-ficció a Espanya i reconegut internacionalment per la seua obra.

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Llíria és l'encarregada d'organitzar aquest esdeveniment cultural, que s'ha consolidat com una plataforma important per a la promoció de la creació literària i el suport als escriptors i escriptores. El certamen accepta obres en castellà i valencià, reflectint així el compromís amb el bilingüisme i la diversitat cultural de la Comunitat Valenciana.

Els participants tenen fins al 3 de setembre per a presentar els seus treballs. Les bases del concurs estableixen que poden participar-hi totes les persones majors de 18 anys residents a la Comunitat Valenciana, independentment de la seua nacionalitat. No obstant això, s'exclou la participació dels guanyadors de l'edició anterior, fomentant així la renovació i donant oportunitats a nous talents.

Una de les característiques destacades del certamen és la seua temàtica centrada en l'aventura. Els participants tenen la llibertat d'explorar diversos gèneres i modalitats, incloent-hi la fantasia, la novel·la policíaca, la ficció històrica, la ciència-ficció, el western o les històries de viatges. Aquesta diversitat temàtica permet als escriptors expressar la seua creativitat en un ampli ventall de formes narratives.

El jurat valorarà l'originalitat i la qualitat literària de les obres presentades. És important destacar que els relats han de ser inèdits i no haver estat premiats en concursos anteriors a la data de la convocatòria. Aquesta condició assegura que el certamen promou la creació de noves obres i descobreix talents emergents en el panorama literari valencià.

Els premis del concurs són un estímul significatiu per als participants. S'atorgarà un primer premi de 800 euros tant en la categoria de castellà com en la de valencià. A més, els finalistes en cada categoria rebran un guardó de 400 euros. Aquests premis no només representen un reconeixement econòmic, sinó també una validació important per als escriptors emergents.

Reme Tordera, regidora de la Xarxa Municipal de Biblioteques, ha expressat la seua satisfacció pel fet que el certamen haja arribat a la seua desena edició. Segons les seues paraules, aquest esdeveniment s'ha consolidat plenament i serveix com a plataforma per a retre homenatge a Pascual Enguídanos, un escriptor local que va ser precursor de la ciència-ficció a Espanya i la obra del qual ha rebut reconeixement tant nacional com internacional.

La regidora també ha destacat la importància d'aquesta iniciativa en la promoció de la creació literària i el suport als escriptors i escriptores. El certamen 'Pascual Enguídanos-George H. White' no només honra la memòria d'un escriptor local destacat, sinó que també contribueix a l'enriquiment del panorama cultural de Llíria i de tota la Comunitat Valenciana.

Per a aquells interessats a participar en el certamen, les bases completes estan disponibles per a la seua consulta. Aquestes bases proporcionen informació detallada sobre els requisits de participació, el format dels relats, els terminis d'entrega i el procés de selecció dels guanyadors.

En conclusió, el certamen literari 'Pascual Enguídanos-George H. White' 2024 representa una oportunitat única per als escriptors de la Comunitat Valenciana per a mostrar el seu talent i contribuir a l'enriquiment del patrimoni literari de la regió. Amb una dècada d'història, aquest concurs s'ha convertit en un referent cultural a Llíria, fomentant la creativitat literària i honrant la memòria d'un dels seus fills més il·lustres en el camp de la literatura.

    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal