Llíria acull el II Fòrum Internacional de Direcció Llíria acull el II Fòrum Internacional de Direcció
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria acull el II Fòrum Internacional de Direcció

Llíria acull el II Fòrum Internacional de Direcció

La Regidoria de Cultura de Llíria, en col·laboració amb l'Associació Espanyola de Directors d'Orquestra (AESDO), organitza la segona edició del Fòrum Internacional de Direcció "Llíria, City of Music". Aquest esdeveniment se celebrarà els dies 18 i 19 de juliol, al matí, en el conservatori de la localitat.

Participants i Programa

Professionals de la direcció i gestió musical de tota Espanya participaran en conferències i taules redones durant les dues jornades. El primer dia, el president d'AESDO i director artístic de la Banda Simfònica Municipal de València (BSMV), Cristóbal Soler, inaugurarà el cicle amb la xarrada “¿Per què l'existència d'AESDO?”. Seguidament, Joan Cerveró, director adjunt de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), oferirà la conferència “Les joves orquestres simfòniques en l'actualitat”. La jornada conclourà amb la taula redona “La direcció musical, un fenomen social en el segle XXI” amb la participació d'Ana Comesaña, directora acadèmica de la JONDE; Manuel Galduf, director d'orquestra; i Joan Cerveró.

El segon dia, 19 de juliol, començarà amb la conferència “Les orquestres simfòniques espanyoles en l'actualitat” a càrrec d'Andrés Lacasa, gerent de l'Orquestra Simfònica de Galícia i president de l'Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques. També es realitzaran les xarrades “Les bandes professionals municipals espanyoles” per Sonia Cano, gerent de la BSMV, i “Les bandes amateurs de la Comunitat Valenciana” a càrrec de Manuel Tomás, director d'Estratègies i Projectes de l'Ajuntament de València. El fòrum finalitzarà amb la taula redona “La relació entre el món amateur i el professional de la música” amb la participació d'Andrés Lacasa, Pedro Vicente, director de la Banda Primitiva, i Vicent Balaguer, director de la Unió Musical de Llíria.

La regidora de Cultura, Mª José Llopis, ha destacat que aquest esdeveniment és una prolongació del Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra que se celebra bianualment, i representa un espai excel·lent per compartir experiències en l'àmbit de la música, des de Llíria com a Ciutat Creativa de la UNESCO.

Programa paral·lel de concerts

A més, Mª José Llopis ha assenyalat que el Fòrum inclourà una programació de concerts paral·lela. Aquest any, la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE) oferirà una actuació destacada. La JONDE, dirigida per Pablo González i amb la participació del violinista Francisco Fullana, actuarà el dijous 18 de juliol a les 20.00 hores en el teatre de la Banda Primitiva. Interpretaran obres de Strauss, Saint-Saëns, Albéniz i Ravel. L'entrada serà lliure fins a completar l'aforament.

La Jove Orquestra Nacional d'Espanya, pertanyent a l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) del Ministeri de Cultura, es va crear en 1983 amb l'objectiu de formar al més alt nivell als músics espanyols en la etapa prèvia a l'exercici de la seua professió. Ha estat dirigida per reconeguts directors de prestigi nacional i internacional, i ha realitzat gires per tot el món.

Dins d'aquesta programació, el divendres 19 de juliol, a les 20.30 hores en la plaça Partidors, actuarà l'Octet Sorolla amb el concert “Serenates Mozart”.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal