Les Obreres de Bétera Preparades per a les Festes amb la Tradicional Desullà de les Alfàbegues Les Obreres de Bétera Preparades per a les Festes amb la Tradicional Desullà de les Alfàbegues
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Obreres de Bétera Preparades per a les Festes amb la Tradicional Desullà de les Alfàbegues


En un acte simbòlic que anuncia l'aproximació de les Festes d'Agost, les Obreres de Bétera 2024, Alba Aznar, Pilu Ricart, Sonia Amposta i Pepi Morcillo, han realitzat la desullà de les Alfàbegues, una labor fonamental per a les celebracions del pròxim 15 d'agost.

A un mes del dia gran de Bétera, amb la Rodà de les Alfàbegues, l'Ajuntament ha informat que Alba Aznar i Zaragozá, primera Obrera Soltera; Pilar Ricart i Ferrando, primera Obrera Casada; Sonia Amposta i Pons, segona Obrera Soltera; i Pepi Morcillo i González, segona Obrera Casada, van participar en aquesta activitat essencial a l'Hort de les Alfàbegues.

La desullà és un treball que implica llevar les flors de les imponents plantes per evitar que creixen a l'ample i així aconseguir una gran altura. Aquesta labor es realitza amb molta cura i delicadesa per a garantir que les plantes assoleixin la forma desitjada.

Ramon Asensi, el Mestre Alfabeguer, va guiar les Obreres en aquesta tasca laboriosa, una pràctica que antigament realitzaven elles mateixes i que, any rere any, es recupera amb aquest acte simbòlic. Aquest ritual denota la proximitat de les Festes d'Agost i la importància de mantenir les tradicions locals.

L'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va destacar la rellevància d'aquesta activitat: "Aquesta acció és fonamental per a donar la forma cònica a les nostres Alfàbegues i que cresquen cap amunt i no a l'ample. Que lluïsquen esplendoroses el pròxim 15 d'agost, dia gran per a tots els beterans i beteranes, és l'objectiu. A més de mantindre una tradició molt arrelada de les nostres Festes".

A mesura que s'apropen les Festes de les Alfàbegues, l'ambient festiu comença a sentir-se en tot el municipi. El regidor de Festes, José Vicente Martí, va afirmar: "L'Hort ja desprén el característic aroma de somni, als carrers ja es respira atmosfera festiva i les Obreres i Majorals ja estan ultimant tot per a donar el tret d'eixida a les nostres meravelloses Festes".

Aquest acte, a més de preparar les plantes per a les festivitats, reforça la connexió dels habitants de Bétera amb les seves arrels i tradicions, assegurant que les Festes de les Alfàbegues continuïn sent una part integral de la vida cultural del municipi.

    


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal