Les noves tecnologies (IA) ja estan sent utilitzades per l'AEAT en 2024 Les noves tecnologies (IA) ja estan sent utilitzades per l'AEAT en 2024
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les noves tecnologies (IA) ja estan sent utilitzades per l'AEAT en 2024

L'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) s'enfronta a un nou panorama fiscal aquest 2024, on les tecnologies emergents, com la intel·ligència artificial (IA), juguen un paper fonamental en les seues operacions diàries. Segons fonts oficials, l'aplicació d'aquestes tecnologies ha revolucionat la manera en què l'AEAT aborda la recaptació d'impostos i la lluita contra l'elusió fiscal.

Un dels aspectes més destacats és la implementació de sistemes d'anàlisi de dades avançats, que utilitzen algoritmes d'IA per analitzar grans volums d'informació fiscal de manera eficient i precisa. Aquesta capacitat permet a l'AEAT identificar patrons i anomalies en les declaracions fiscals, millorant significativament la seua capacitat d'actuació preventiva i correctiva.

A més de l'ús d'IA en la detecció de possibles irregularitats, l'AEAT també ha apostat per la digitalització dels seus processos, facilitant la interacció amb els contribuents i optimitzant els temps de resposta davant consultes i reclamacions. Aquesta modernització tecnològica no només millora l'eficiència operativa, sinó que també reforça la transparència i la confiança en el sistema fiscal.

Tot i els beneficis evidents, l'ús d'IA en la fiscalitat no està exempt de reptes i consideracions ètiques. És per això que l'AEAT ha establert protocols rigorosos per garantir la protecció de les dades personals dels contribuents i assegurar que les decisions basades en algoritmes siguin justes i equitatives per a tots.

En resposta a aquests canvis, l'opinió pública i els experts en fiscalitat han manifestat la necessitat d'una regulació clara i una supervisió constant per a mitigar possibles abusos i garantir que les tecnologies emergents contribueixin de manera positiva al sistema fiscal en general.

Finalment, en una declaració recent, així ha sigut reconegut per Georgina de la Llastra i Leralta Cap de la Unitat Central d'Anàlisi i Difusió Externa de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, en un recent article signat per ella mateixa en "Perspectives Tributàries", ha destacat la importància d'una transició digital responsable en matèria fiscal, subratllant la necessitat d'una adaptació constant als avanços tecnològics per a mantenir la integritat i eficàcia del sistema tributari.

     


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal