L'Eliana completa la implementació del nou sistema de recollida de residus L'Eliana completa la implementació del nou sistema de recollida de residus
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana completa la implementació del nou sistema de recollida de residus

L'Ajuntament de l'Eliana està donant passos ferms cap a una gestió més eficient i ecològica dels residus sòlids urbans (RSU). Aquest ambiciós projecte, que va començar a principis de 2024, està transformant la manera en què els elianers i elianeres tracten els seus residus, amb l'objectiu de complir amb les normatives europees, espanyoles i autonòmiques en matèria de gestió de residus.

El nou sistema de recollida s'està implementant de manera progressiva en tot el terme municipal. La primera fase va començar amb la recollida porta a porta de paper i cartó per als comerços i l'hostaleria. Posteriorment, es va iniciar una campanya d'educació ambiental, amb educadors visitant les llars per explicar el funcionament del nou sistema.

Una de les novetats més significatives al nucli urbà és la introducció del contenidor marró, destinat a la fracció orgànica. Els veïns han rebut poals d'aquest color per a separar la matèria orgànica a casa, que després han de dipositar en els contenidors específics.

Als barris residencials, el sistema funciona de manera diferent. Els residents també disposen d'un poal per a la matèria orgànica, però en lloc de portar-lo a un contenidor, han de col·locar-lo a la porta de casa en dies i horaris concrets perquè els equips de recollida el buiden. L'Ajuntament està treballant per optimitzar aquests horaris i facilitar la participació ciutadana.

A més de la matèria orgànica, s'està implementant un sistema de recollida porta a porta per al paper i cartó als barris residencials. Aquesta fracció es recollirà tots els divendres, i es demana als veïns que la deixen a la porta la nit de dijous o abans de les 7:00 del matí del divendres. No obstant això, els contenidors blaus continuaran disponibles en determinades zones per oferir un servei complementari.

Salva Torrent, alcalde de l'Eliana, ha destacat la importància d'aquest canvi: "Estem contribuint a la conservació del nostre entorn i col·laborant en la cura del planeta. Aquests canvis són necessaris per complir amb les normatives vigents i per garantir un futur més sostenible".

La implementació del nou sistema s'està realitzant per fases. Ja està en funcionament al nucli urbà i en diversos barris com Sant Agustí, l'Escorial, El Valle, Pla de la Paella i la Colònia del Carme. Recentment, s'han incorporat altres zones com El Lago, Hendaia, Taules-Vistahermosa, Los Almendros-Paraíso i l'Almassereta.

Els últims barris a incorporar-se al nou sistema seran Torre del Virrei, Montealegre, Montepilar, Montesol i Entrepins. A partir del 9 de juliol, aquests barris podran començar a utilitzar el poal d'orgànica, i des del 12 de juliol, podran participar en la recollida porta a porta de paper i cartó.

L'alcalde ha fet una crida a la paciència i la col·laboració ciutadana: "El 12 de juliol, tot el terme municipal de l'Eliana comptarà amb el nou sistema de recollida de RSU. Sabem que els canvis sempre costen al principi, però estem segurs que ens adaptarem i aconseguirem que el sistema funcione correctament".

Per facilitar la transició, l'Ajuntament ha habilitat una Oficina del Servei de Residus al carrer del General Pastor, 10 baix. Aquesta oficina està oberta de dilluns a divendres, en horari de matí i vesprada, per proporcionar el material necessari als veïns que encara no disposen dels elements per a la separació en origen dels residus.

Amb aquesta iniciativa, l'Eliana es posiciona com un municipi compromés amb el medi ambient i la sostenibilitat, demostrant que amb la col·laboració ciutadana i una gestió eficient, és possible avançar cap a un model de gestió de residus més respectuós amb el nostre entorn.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal