La ruptura entre PP i Vox deixa cinc governs autonòmics en minoria La ruptura entre PP i Vox deixa cinc governs autonòmics en minoria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La ruptura entre PP i Vox deixa cinc governs autonòmics en minoria

     
EP

S'acabat el temps de l'amor entre PP i VOX, o simplement es recol·loquen cadascun d'ells per a ocupar espais polítics?. Espais que han mostrat no ser tan diferents per les politiques que han compartit en cada Comunitat Autònoma.

El PP ha quedat retratat durant la seua època amb VOX, la seua falta de suport a la democràcia amb els seus "records" i suports a l'època franquista i a la falta de Drets humans de la dictadura. La intenció de mesclar dues èpoques totalment diferents (la de la República amb un sistema legal i un Estat de Dret que va patir un colp d'estat i va generar una Dictadura de 40 anys) i la d'eixa mateixa dictadura reprimint al seu poble i vulnerant dels Drets Humans.

 Els seus gols i falques contra la dona i el seu interés a mesclar la violència de gènere o contra la dona, amb una violència inexistent a la qual anomenen intrafamiliar, en contra del sentit comú i de les pròpies decisions de l'ONU.

Una època que ha suposat un retrocés en Drets en totes les autonomias en què han estat governant junts. Ara, el que queda és veure, si realment el PP estava obligat pels pactes i tindrà l'oportunitat de desfer el fet amb el suport d'altres grups de la cambra, o simplement els manté perquè en realitat formen part de la seua  història i del seu programa real.

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat aquest dijous a la nit la ruptura dels cinc governs de coalició que mantenia amb el PP. Aquesta decisió deixa aquests executius en minoria, amb les dificultats consegüents per legislar, encara que tots tenen ja aprovats els pressupostos de 2024, que podrien prorrogar. Cada comunitat autònoma afronta el final de la legislatura en circumstàncies diferents.

L'excusa ha sigut un tema precisament de Drets Humans, l'obligació d'atendre i  respectar als xiquets i xiquetes que han arribat a Canàries ( més de 6000) però lo acordat no suma més de 419. Eixa ha sigut l'excusa, bona per a VOX perquè marca el seu menyspreu pels Drets Humans, però tothom sap que la realitat és un altra.

Situació de cada govern autonòmic tots ells han aprovat ja els pressupostos 2024 i podran prorrogarlos

Comunitat Valenciana: Carlos Mazón es troba a 10 escons de la majoria absoluta. El PP té 40 escons i Vox 13 en un parlament de 99. La ruptura complica l'aprovació de futurs projectes legislatius.

Castella i Lleó: El govern d'Alfonso Fernández Mañueco queda en minoria amb 31 escons del PP sobre un total de 81. Sense el suport de Vox, Mañueco podria avançar eleccions per evitar una legislatura complicada.

Aragó: Jorge Azcón, president d'Aragó, perd la majoria absoluta. Amb 28 escons del PP i 7 de Vox, el govern queda en minoria. Azcón haurà de buscar suport en altres grups per tirar endavant els seus projectes.

Múrcia: Fernando López Miras, amb 21 escons del PP, queda a 2 de la majoria absoluta. La coalició amb Vox (9 escons) es trenca, fent necessària la negociació amb altres grups per legislar.

Extremadura: La presidenta María Guardiola es troba empatada amb el PSOE, ambdós amb 28 escons. La ruptura amb Vox (5 escons) dificulta l'aprovació de noves mesures i pressupostos futurs.

Balears: El PP de Balears, amb 25 escons, depenia de l'acord amb Vox per governar. Amb la ruptura, perden el suport necessari per assolir la majoria absoluta de 30 escons.

A continuació es mostra la distribució actual de diputats en els diferents parlaments autonòmics afectats per la ruptura entre el PP i Vox.

<b>Distribució de Diputats per Comunitat Autònoma</b>

Distribució de Diputats per Comunitat Autònoma

Comunitat Autònoma Total Diputats Diputats PP Diputats VOX Diputats d'Altres Grups
Castilla y León 81 31 13 PSOE, Soria Ya, Unión del Pueblo Leonés, Por Ávila (37)
Aragón 67 28 7 PSOE, PAR, Teruel Existe, Chunta (33)
Comunitat Valenciana 99 40 13 PSOE, Compromís,  (46)
Murcia 45 21 9 PSOE, Podemos (15)
Extremadura 65 28 5 PSOE, Unidas por Extremadura (31)
Balears 59 25 4 PSOE, MÉS, Sa Unió (30)
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal