La Revolució Digital Arriba a les àrees rurals: Aras de los Olmos Lidera la Transformació del Sector Primari Valencià La Revolució Digital Arriba a les àrees rurals: Aras de los Olmos Lidera la Transformació del Sector Primari Valencià
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Revolució Digital Arriba a les àrees rurals: Aras de los Olmos Lidera la Transformació del Sector Primari Valencià

Movent-se  cap a la modernització del sector primari en àrees rurals, Aras de los Olmos s'ha posicionat com a punt focal per a la implementació d'un ambiciós pla de formació digital. Aquesta iniciativa, que s'emmarca dins del programa Territoris Innovadors de la Generalitat Valenciana, té com a objectiu principal impulsar la transformació digital del sector agrari i ramader en zones amb risc de despoblació.

El projecte, que es materialitzarà a través d'un conveni de col·laboració amb la Fundació el Olmo, busca dotar els agricultors i ramaders de les eines i coneixements necessaris per a adaptar-se a l'era digital. Aquesta mesura estratègica va ser anunciada durant una visita oficial a Aras de los Olmos per part de Juan José Cortés, director general d'Innovació de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

Durant la seua estada al municipi, Cortés va tenir l'oportunitat de conéixer de primera mà alguns dels projectes innovadors que s'estan desenvolupant a la localitat. Rafael Giménez, alcalde d'Aras de los Olmos, juntament amb els responsables de la Fundació el Olmo, van presentar diverses iniciatives, entre les quals destaca el projecte RuralLife i el desenvolupament de la plataforma RuralTEC.

El projecte RuralLife s'ha convertit en un referent en la implementació de solucions tecnològiques adaptades a l'entorn rural. Per la seua banda, la plataforma RuralTEC es perfila com una eina fonamental per a facilitar l'accés a recursos digitals i formatius per als professionals del sector primari.

La visita del director general d'Innovació va servir per a posar de manifest la importància estratègica que té la digitalització per al futur de les comarques de l'interior valencià. Cortés va emfatitzar que garantir l'accés a les noves tecnologies és crucial per a fixar població en aquestes àrees i generar noves oportunitats laborals en un territori on el sector primari continua tenint un pes molt significatiu en l'economia local.

Aquesta iniciativa s'alinea amb les polítiques de desenvolupament rural i lluita contra la despoblació que s'estan implementant a nivell autonòmic i estatal. La transformació digital del sector agrari i ramader es presenta com una eina clau per a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les explotacions rurals, al mateix temps que s'obrin noves vies per a la innovació i l'emprenedoria en aquestes zones.

El pla de formació que s'implementarà a Aras de los Olmos abasta diverses àrees, des de la gestió eficient de recursos mitjançant sistemes de reg intel·ligents fins a l'ús de drons per al monitoratge de cultius i ramats. També es preveu la introducció de tècniques d'agricultura de precisió i l'ús de big data per a optimitzar la producció i reduir l'impacte ambiental.

La col·laboració entre l'administració pública, representada per la Conselleria d'Innovació, i entitats locals com la Fundació el Olmo, exemplifica un model de cooperació que pot ser replicat en altres municipis rurals de la Comunitat Valenciana. Aquest enfocament col·laboratiu busca aprofitar el coneixement i l'experiència locals per a adaptar les solucions tecnològiques a les necessitats específiques de cada territori.

Amb aquesta iniciativa, Aras de los Olmos es posiciona com un laboratori d'innovació rural, demostrant que la digitalització no és només una qüestió urbana, sinó una oportunitat real per a revitalitzar i modernitzar el camp valencià. El futur del sector primari en aquesta regió sembla estar lligat a la seua capacitat d'abraçar la revolució digital, un repte que Aras de los Olmos està decidit a afrontar amb determinació i visió de futur.

    


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal