La Justícia en la CV: Necessitat Urgent de Nous Jutjats i Millora d'Infraestructures, també a Llíria i Paterna La Justícia en la CV: Necessitat Urgent de Nous Jutjats i Millora d'Infraestructures, també a Llíria i Paterna
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Justícia en la CV: Necessitat Urgent de Nous Jutjats i Millora d'Infraestructures, també a Llíria i Paterna


La situació de la justícia a la Comunitat Valenciana presenta actualment diverses carències en mitjans personals i materials. Segons la memòria de 2023 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), es necessiten un total de 95 nous jutjats, majoritàriament de Primera Instància, per a cobrir les necessitats del territori.

Reclamació de Nous Jutjats

En detall, la memòria especifica la necessitat de 20 nous jutjats de Primera Instància i Instrucció, 14 dels quals es distribuirien per la província de València. També es necessiten altres 48 jutjats de Primera Instància, amb la majoria d'ells, 31, per a la província de València. A més, es reclamen cinc jutjats més d'Instrucció, quatre Penals, un de Menors, vuit de Violència sobre la Dona, sis de lo Social, un Mercantil, un Contenciós-Administratiu i un més de Vigilància Penitenciària.

Específicament a Llíria i Paterna

Dins de les necessitats destacades, la memòria reclama quatre nous jutjats de Violència sobre la Dona per a la província de València. En concret, es demana la creació del Jutjat de Violència sobre la Dona de Llíria i el Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de Paterna. Aquests jutjats són essencials per a abordar de manera més eficient els casos de violència de gènere en aquestes localitats, proporcionant un servei més especialitzat i proper a les víctimes.

Deficiències en les Seus Judicials

La memòria també analitza les "deficiències" presents en moltes seus judicials de la Comunitat, que es caracteritzen per edificis poc funcionals i, en alguns casos, totalment obsolets. Això fa que resulten inadequats per a exercir la labor jurisdiccional i prestar un servei públic de qualitat.

Actualment, conviuen dos models de seus judicials en el territori: unes modernes, lluminoses i ben dotades, i altres antigues i poc pràctiques, que requereixen constants reparacions. Aquesta situació subratlla la urgència d'accelerar la construcció i els projectes de nous palaus de justícia, sempre que els terminis administratius i els pressupostos ho permeten.

Projectes Relevants en Marxa

Entre els projectes més destacats per les seves dimensions i rellevància, es troben la rehabilitació integral de la seu històrica del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, ubicada en l'antiga Real Casa de la Aduana de València, i la futura Ciutat de la Justícia d'Alacant. La rehabilitació compta amb un pressupost de 25,5 milions d'euros i un termini d'execució de 32 mesos, iniciant-se les obres a l'octubre de 2022 amb un bon ritme d'avançament.

Pel que fa a la Ciutat de la Justícia d'Alacant, planejada des de fa dues dècades, es va firmar l'acta de replanteig al gener de l'any passat, permetent l'inici dels treballs. Aquest edifici és essencial per a donar servei a més de 400.000 habitants censats en el partit judicial d'Alacant, i està destinat a acabar amb la dispersió actual de seus, que són fins a vuit en la capital alacantina.

La dispersió de seus en un mateix partit judicial, reproduïda en múltiples demarcacions judicials de la Comunitat, és una qüestió especialment perjudicial, ja que no resulta operativa, genera despeses contínues derivades del pagament de lloguers i dificulta la implantació de noves formes d'organització com l'Oficina Judicial o els serveis comuns.

Aquestes millores en la infraestructura judicial són vitals per a garantir un servei més eficient i adequat a les necessitats dels ciutadans, professionals i la pròpia Administració.

Conclusió

La necessitat de nous jutjats i la millora de les infraestructures judicials en la Comunitat Valenciana són urgents per a abordar les actuals deficiències del sistema. L'enfocament específic en localitats com Llíria i Paterna ressalta la importància d'una distribució adequada dels recursos per a garantir una justícia més propera i especialitzada, especialment en casos de violència de gènere. La inversió en nous projectes, com la rehabilitació de la seu històrica del TSJCV i la Ciutat de la Justícia d'Alacant, són passos essencials per a una millor administració de justícia en el futur.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal