La fallada en Microsoft evidencia que Europa necessita empreses pròpies i ser 'més exigent' amb servici, segons expert La fallada en Microsoft evidencia que Europa necessita empreses pròpies i ser 'més exigent' amb servici, segons expert
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La fallada en Microsoft evidencia que Europa necessita empreses pròpies i ser 'més exigent' amb servici, segons expert

  

Europa necessita empreses tecnològiques pròpies i més exigència en els serveis, segons expert

Santiago Escobar, director de la Càtedra de Ciberseguretat INCIBE-UPV i investigador de l'institut VRAIN de la Universitat Politècnica de València, ha assenyalat aquest divendres que la recent fallada global en Microsoft posa en relleu la necessitat que Europa desenvolupe serveis tecnològics propis i que els governs europeus siguen més estrictes amb les empreses tecnològiques. Segons Escobar, "Europa hauria de tenir molts dels serveis propis i no dependre d'Estats Units", ja que la dependència de poques companyies ens deixa "venuts".

La caiguda global, segons ha explicat Escobar, s'atribueix a un error en una actualització del sistema antivirus de Crowdstrike. Aquesta incidència ha afectat especialment les corporacions, ja que es tracta d'un antivirus destinat a empreses, no al públic general. Els ordinadors que no s'han actualitzat encara funcionen bé, mentre que els actualitzats són els que han presentat problemes.

Escobar ha destacat que els serveis crítics solen estar molt protegits amb sistemes redundants per garantir el seu funcionament. No obstant això, considera que aquesta fallada probablement es deu a un error humà en la verificació prèvia a l'actualització de l'antivirus. Crowdstrike està instal·lat en nombrosos servidors, la qual cosa ha provocat un efecte en cascada que ha fet que determinats serveis deixen de funcionar. Aquest problema, originat als Estats Units, ha tingut un impacte global a causa de la interconnexió de serveis com els de Microsoft i Google.

El director de la càtedra ha afirmat que aquesta interconnectivitat global continuarà creixent i ha subratllat la importància que Europa desenvolupe els seus propis serveis per no dependre d'altres països. Actualment, molts serveis estan en el núvol i en màquines llunyanes accessibles a través d'Internet, sobre les quals no es té control directe. Tot i això, ha recordat que aquestes relacions estan molt regulades i que els contractes de serveis solen establir una disponibilitat 24/7. En casos de fallades, les empreses solen demanar compensacions per les pèrdues.

Quan se li ha preguntat si es pot prevenir aquests incidents, Escobar ha respost que els usuaris no poden fer res directament i que "estem venuts". L'única solució passa perquè els governs europeus siguen més exigents amb aquestes empreses. També ha destacat la importància que els usuaris exigisquen més qualitat als productes, ja que la por a perdre clients pot motivar les empreses a millorar els seus serveis. No obstant això, ha reconegut que les opcions disponibles són limitades i que principalment es redueixen a Windows o Mac.

Finalment, Escobar ha advertit que Europa no compta amb empreses tecnològiques capaces de competir amb les americanes en la venda de serveis tecnològics. Això limita la diversitat i la competència, factors que podrien millorar la qualitat i la seguretat dels sistemes.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal