La Diputació de València reforça la formació dels empleats públics amb un ambiciós pla per al 2024 La Diputació de València reforça la formació dels empleats públics amb un ambiciós pla per al 2024
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació de València reforça la formació dels empleats públics amb un ambiciós pla per al 2024


La Diputació de València amplía l'oferta formativa per als empleats de les entitats locals de la província i ha  aprovat per unanimitat el Pla Agrupat de Formació Contínua per a 2024 que afegeix 75 cursos al Plà General propi de la Diputació, que l’entitat ofereix anualment.

La formació contínua del personal de l'administració pública és fonamental per a garantir uns serveis de qualitat a la ciutadania. En aquest context, la Diputació de València ha donat un pas endavant amb l'aprovació unànime d'un ambiciós Pla Agrupat de Formació Contínua per al 2024, que amplia significativament l'oferta formativa destinada als empleats públics de les entitats locals de la província.

Aquest nou pla, que compta amb el finançament de l'Institut Valencià d'Administració Pública, dependent de la Conselleria d'Hisenda, Economia i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, representa un salt qualitatiu en la capacitació dels funcionaris. Segons informació a què hem tingut accés, el programa contempla un total de 75 cursos i accions formatives, oferint més de 2.100 places que es distribuiran entre els mesos de setembre i desembre de 2024.

La varietat temàtica dels cursos és un dels aspectes més destacats d'aquesta iniciativa. S'ha posat especial èmfasi en àrees d'alta demanda i rellevància actual, com ara les competències digitals, l'administració electrònica i la transformació digital. Aquestes matèries són crucials en un context on la tecnologia juga un paper cada vegada més important en la gestió pública. No obstant això, el pla no descuida altres àrees fonamentals com el valencià, la contractació, la gestió econòmica i la igualtat, oferint així una formació integral i adaptada a les necessitats reals dels empleats públics.

Ricardo Gabaldón, diputat d'Administració General i Formació, ha expressat la seua satisfacció amb l'aprovació d'aquest pla. En les seues paraules: "Amb l'aprovació del Pla Agrupat de Formació incrementarem, de manera substancial, la varietat de l'oferta formativa de la Diputació de València per al segon semestre de 2024". Gabaldón ha subratllat la importància del diàleg en la configuració d'aquest programa, destacant que "aquest acord, que naix del diàleg previ amb tots els grups sindicals i amb responsables de la corporació, permetrà continuar formant el personal de les entitats locals de la província de València i de la Diputació".

Les accions formatives es realitzaran tant en modalitat presèncial, semipresèncial i també en línea o a distància en video clases. Destaquen desde l’entitat supramunicipal les accions formatives que es duran a terme previsiblement en seus cedides per municipis de la provincia com Xeraco o Olocau en matèries que afecten a estes poblacions com Desenvolupament Local i Turisme, “a fi de dur a terme la descentralizació de la Diputació de Valencia per acostar la institució als municipis de la província”, segons ha remarcat el diputat del àrea d’Administració General, Ricardo Gabaldón.

Sobre aquest aspecte, Gabaldón ha emfatitzat: "La descentralització formativa seguirà molt present en la nostra oferta, amb la previsió de dur a terme en els pròxims mesos cursos en aquestes localitats, en la línia marcada per la Diputació de València des de l'inici de la legislatura d'acostar la institució als municipis de tota la província". Aquesta iniciativa no només facilita l'accés a la formació, sinó que també reforça el compromís de la Diputació amb tots els municipis de la província, independentment de la seua grandària o ubicació.

La flexibilitat en les modalitats d'impartició és un altre dels punts forts d'aquest pla. S'oferiran cursos presencials en aula, però també s'ha apostat per formats mixtos, en línia i amb videoclases. Aquesta diversitat en les modalitats formatives respon a la necessitat d'adaptar-se a les diferents realitats i preferències dels empleats públics, afavorint així una major participació i arribant a un nombre més gran de beneficiaris.

La qualitat de la formació està assegurada gràcies a un professorat expert en les matèries de referència. Els docents provenen de diverses fonts, incloent la pròpia Diputació, els ajuntaments, l'àmbit universitari i el sector privat. Aquesta diversitat d'orígens garanteix una visió àmplia i actualitzada de les matèries impartides, combinant el coneixement teòric amb l'experiència pràctica en l'administració pública.

En definitiva, aquest Pla Agrupat de Formació Contínua per al 2024 representa un pas important en la millora de les competències dels empleats públics de la província de València.onal dels seus funcionaris.

La implementació d'aquest pla no només beneficiarà directament als empleats públics que participen en els cursos, sinó que també tindrà un impacte positiu en la qualitat dels serveis que es presten a la ciutadania. 

      


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal