IU demana a Sumar 'participació directa' en les decisions IU demana a Sumar 'participació directa' en les decisions
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU demana a Sumar 'participació directa' en les decisions

Antonio Maíllo


Izquierda Unida (IU) ha rebaixat les expectatives generades al voltant de la mesa de partits anunciada per Sumar després del fracàs electoral de les europees, advertint que "no és el moment d'escenificar, sinó de treballar". L'organització principal de la coalició ha insistit en reequilibrar les forces dins de l'espai i ha demanat a Sumar un mètode on les diferents formacions "participen de manera directa" en les decisions que fins ara queien sobre Yolanda Díaz, que ha donat un pas enrere en l'aliança d'esquerres per centrar-se en la seua tasca al Govern.

"La portaveu d'IU, Amanda Meyer, ha subratllat aquest dilluns en roda de premsa que s'han de celebrar "reunions de manera normalitzada entre totes les organitzacions". Meyer ha restat importància al format, insistint que el fonamental és la col·laboració efectiva i no la cumbre, que havia posat grans esperances en superar la crisi interna derivada dels mals resultats i la dimissió orgànica de la seua líder. Les expectatives de la cumbre s'han anat desinflant en els últims dies, després que Mónica García i Ada Colau, líders de Más Madrid i Comunes respectivament, no hagen confirmat la seua assistència.

Izquierda Unida, com a principal actor a nivell estatal de la coalició d'esquerres, es mostra com la més interessada en reajustar els equilibris després del pas enrere de Díaz. Aquesta petició, inicialment reclamada a Sumar, ha estat acceptada. Meyer ha defensat que aquest encontre ha de celebrar-se "com més prompte millor" i ha avançat que hi ha hagut contactes amb la resta de partits per abordar la nova forma de relació, basada en un model de presa de decisions "democràtic, transversal i horitzontal on tots els membres se senten partícips".

"Debem crear una mecànica, un procediment, en què les organitzacions participen de manera directa", ha remarcat Meyer, precisant que "no ve al cas pensar ni en fotos ni escenificació". Ha subratllat que "no és moment d'escenificar sinó de treballar" i ha afegit que "les organitzacions que estem coaligades en Sumar hem de seure, treballar i dissenyar un pla de treball per garantir que les decisions es prenen de manera democràtica i compartida".

IU es desvincula de la reforma judicial

A més, Izquierda Unida ha aprofitat aquest dilluns per desvincular-se de la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial pactada entre PSOE i PP. Tot i que el seu vot en el Congrés resulta irrellevant en termes aritmètics, ja que la majoria està assegurada amb els dos grans partits, la seua postura suposaria una fractura entre els dos socis del Govern de coalició. En Sumar, estudien com marcar perfil davant del PSOE i valoren la presentació d'una esmena per rebaixar les majories del CGPJ, encara que la decisió encara està per prendre.

"En IU estem satisfets que s'haja desbloquejat el CGPJ que portava cinc anys segrestat", ha defensat la coportaveu d'IU, destacant que "acabar amb l'alçament constitucional de la dreta de la judicatura és una bona notícia". No obstant això, ha afegit que "no ens sentim vinculats a un acord del qual no hem format part" i ha matisat que no asseguren el seu suport a un "acord bipartidista". "Estarem atents al contingut per prendre les decisions que creguem convenients", ha conclòs.


* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal