Investigadors de La Fe identifiquen una nova bactèria en mostres clíniques d'un pacient immunodeprimit Investigadors de La Fe identifiquen una nova bactèria en mostres clíniques d'un pacient immunodeprimit
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Investigadors de La Fe identifiquen una nova bactèria en mostres clíniques d'un pacient immunodeprimit


 Es tracta d'un patogen "oportunista" que no s'havia descrit en humans i que obri una nova porta a la investigació

L'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) ha descobert una nova espècie de bactèria denominada 'Starkeya nomas sp. nov.', desconeguda fins al moment, que es va aïllar en 2014 en les mostres d'un pacient immunodeprimit i que s'ha identificat com una nova espècie dins del gènere Starkeya.

La investigació, publicada en la revista 'International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology', ha estat liderada pel doctor José Miguel Sahuquillo, segons ha informat el centre d'investigació en un comunicat.

"Inicialment identifiquem aquest patogen aïllat amb el gènere Starkeya, però amb les característiques observables i l'anàlisi genètic, vam concloure que estàvem davant d'una nova espècie", ha explicat el doctor Sahuquillo. La nova bactèria és ambiental, té bacils petits aerobis, no formadors d'espores i no mòbils, que es tenyixen de Gram negatius i formen colònies mucoses i blanquinoses translúcides quan s'incuben a 20-36ºC.

L'equip investigador va observar que la nova bactèria tenia un rang de temperatura de creixement "estret", és a dir, "que creixia en un interval de temperatures limitat, com si s'haguera adaptat a viure en el cos humà". Les bactèries d'aquest gènere no s'havien descrit prèviament com a patògens humans, per tant, es desconeix el seu significat clínic, virulència o susceptibilitat antimicrobiana.

CATÈTER HICKMAN

Els investigadors sospiten que la porta d'entrada podria haver estat un catèter Hickman, un tipus de sonda utilitzada per a proporcionar accés venós central a llarg termini, ja que la soca es va aïllar de cultius de sang extrets del catèter. "Les nostres dades apunten a una bactèria de vida lliure que, de manera oportunista, va infectar un ésser humà, i ens alerta sobre l'aparició de nous patògens que encara no coneixem", ha explicat el doctor Sahuquillo.

Segons l'equip que ha descobert aquesta nova bactèria, la investigació ha de continuar amb l'objectiu d'esbrinar el seu grau de virulència i conèixer la seua rellevància clínica. Aquest nou descobriment planteja i qüestiona el possible descobriment de nous patògens oportunistes desconeguts i ressalta la importància de seguir explorant la microbiologia.

Aquest projecte del qual l'IIS La Fe "forma part mostra la importància d'aquestes col·laboracions interdisciplinàries i el constant interès per explorar en el camp de la microbiologia", detalla l'entitat.

Un patogen oportunista és un microorganisme que normalment no causa malaltia en un hoste sa amb un sistema immunològic funcional, però pot causar infeccions i malalties quan el sistema immunològic de l'hoste està compromès o debilitat.

El treball és fruit d'una investigació de diversos anys en la qual, juntament amb el Servei de Microbiologia de l'Hospital La Fe i la Plataforma de Biologia Cel·lular de l'IIS La Fe, han col·laborat investigadors d'aquest centre i el servei de Genòmica de Fisabio.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal